Zidane: Az elnök és minden játékosom bízik bennem

Szombaton 16 órától a Barcelona ellen lép pályára a Real Madrid. Ma megtartotta Zidane szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a Barcelonáról, Sergio Ramosról, a vereségekről és a kritikákról is.

A mérkőzés
"Tudjuk, milyen találkozó vár ránk. Üres lesz a stadion, de ezzel minden csapatnak számolnia kell. Egy más El Clásico lesz, de attól függetlenül ugyanúgy egy El Clásico. Ez mindig különleges mérkőzés. Nagyon fontos számunkra, hogy jól kezdjük a meccset. Az El Clásico az az El Clásico. Egy jó mérkőzést fogunk játszani, annak ellenére, hogy üres lesz a lelátó. Ez a legjobb pillanat arra, hogy megváltoztassuk a dolgok állását, ez egy jó lehetőség a javulásra. A célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Az önbizalmat a pályán lehet megszerezni és visszaszerezni is."

Áldozatként a Camp Nou-ban?
"Sem áldozatként, sem máshogy. Minden meccs más. Vannak rossz pillanatok, de az a futball szépsége, hogy végül jóvá lehet tenni  a dolgokat. Ezért is akarunk holnap jó teljesítményt nyújtani és csak a pozitívumokra gondolni."

Felkészülés a mérkőzésre
"48 óránk volt felkészülni a találkozóra. A helyzet ettől nem változik. Játszanunk kell, jól kell kezdenünk a meccset és végig erősnek kell maradnunk. Ahogy már mondtam, az önbizalmat a pályán lehet megszerrezni. Ha jól csinálod a dolgokat, akkor megjöb az önbizalom, és mi pontosan ezt szeretnénk holnap tenni."

"Mindig is kritikus voltam magammal szemben, ez hajt engem, mindig fejlődni szeretnék. Tudjuk, hogy együtt képesek vagyunk változtatni, a játékosok egy jó meccset akarnak játszani szombaton. Egy vereség után az edzőt éri a legtöbb kritika, és ez teljesen normális. De én nem szeretek a múltban élni, mindig arra koncentrálok, ami előttünk áll. Holnap egy nehéz meccs vár ránk."

Motiváció
"Csak a győzelem motivál. Mindig úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk. Néha rosszra fordulnak a dolgok, ettől függetlenül mindig győzni akarunk. Az a jó a futballban, hogy mindig van egy újabb meccs, ahol javíthatsz. Holnap motiváltan, koncentráltan és elszántan fogunk pályára lépni az elejétől a végéig."

Florentino Pérez bizalma
"Mindenki bízik bennem. Mert az az igazság, hogy nagyon sok mindent megnyertem már ezekkel a játékosokkal – pontosabban ők tették lehetővé, hogy ennyi mindent nyerjek. Mindig is a játékosaim mögött fogok állni. Történjen bármi is. Ők azok, akik keményen harcolnak, ők azok, akik mindent megtesznek értem a pályán. Érzem a támogatásukat. Most a legfontosabb, hogy elfelejtsük az elmúlt időszakot, tovább kell lépnünk. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk a karakterünket és a bennünk rejlő minőséget."

Barcelona
"A Barcelona mindig erős, mindig versenyben vannak a trófeákért, és jól tudják, hogyan kell szép futballt játszani. Mindig képesek megnehezíteni a dolgodat. Tudom, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, de ez most jól jön nekünk."

Ezen a meccsen múlik az állása
"Az emberek erről beszélnek. Igazából semmi sem változik, tavaly ugyanez történt, sőt, az első évemben is ez történt. Én csak a munkámra koncentrálok, mindig mindent beleadok, másra nem is akarok időt pazarolni."

Untatnak a kritikák?
"Amikor rosszul játszunk, akkor a kritikák is hangosabbak. Ez teljesen normális. De a kritikák nem változtatnak semmin. Mi viszont tudunk változtatni, és most jön két fontos mérkőzés, ahol lehetőségünk is lesz erre. Fejlődnünk, javulnunk kell."

Sergio Ramos
"Tudjuk, hogy ő a kapitányunk, a vezetőnk és nem fogunk kockáztatni. Felépült a sérüléséből és velünk lesz szombaton. Mindenkinek száz százalékosnak kell lennie, és Sergio szerencsére az."

Vereség a Cádiz és a Sahtar ellen
"Mindkétszer rosszul kezdtük a mérkőzést, aztán az első bekapott gól után nehezen találtuk meg a játékunkat. Nehéz olyan csapatok ellen játszani, akik ennyire mélyen védekeznek, de a futballban megtörténnek az ilyenek: egyszer fent, egyszer lent. Ezt el kell fogadnunk. Most csak a holnapi meccsre koncentrálunk, ez egy másfajta mérkőzés lesz, el kell felejtenünk, mi történt az előző két találkozón. Megvan a lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a dolgok menetét."

Forrás: realmadrid.com, as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK