Nem a stadion az oka annak, hogy a Madrid nem igazol

A Real Madrid vezetői azért indították el a Santiago Bernabéu Stadion felújítási projektjét, hogy ezzel is próbáljanak versenyben maradni Európa államilag támogatott csapataival, és egy olyan hellyé változtassák a stadiont, amely évi 40 nap helyett évi 300 napon át képes bevételt generálni. A stadion munkálatai mindenesetre nem befolyásolják a klub sportstratégiáját, még akkor sem, ha sokan így gondolják.

A stadion felújításával kapcsolatos kiadásoknak a normál költségvetésre nincs hatása, tekintettel arra, hogy egy 575 millió eurós hitelből finanszírozzák a munkálatokat, ezt az összeget pedig 30 év alatt, a 2022/2023-as idénytől kezdődően kell megkezdeni visszafizetni. A hitelt teljesen elkülönítetten kezelik a klub általános költségeitől, a szabályok szerint ez az összeg kizárólag a stadion felújítására használható fel.

Az ok, amiért a Real Madrid nem igazolt új játékosokat a legutóbbi átigazolási időszakban (leszámítva a kölcsönből visszatérőket), nem más, mint hogy 180 millió eurós veszteség érte őket a koronavírus-járvány következtében.

Tehát a koronavírus volt az ok, nem a stadion felújítása. Szükségessé vált, hogy gazdaságilag alapos körültekintéssel járjanak el, és pontosan ez segítette a Real Madridot abban, hogy pénzügyileg stabilak tudjanak maradni egy olyan időszakban, amikor a világban rengeteg klub szenved a vírus következményeitől.

A stadion munkálatai egyébként remekül haladnak, a Real Madrid pedig a lehető legtöbbet hozta ki abból a helyzetből, hogy zárt kapuk mögött kell lejátszani a mérkőzéseiket, hiszen feszített tempóban dolgoznak a Bernabéu felújításán, miközben a meccseiket Valdebebasban, a Di Stéfano Stadionban játsszák le.

Az eredeti tervek szerint a felújítási munkálatokat leginkább nyáron, részben pedig az idény közben végzik, de ez azt követelte volna meg, hogy bizonyos építményeket a meccsnapok előtt lebontsanak, majd ezt követően újra felépítsenek. Most sokkal nyugodtabb körülmények között zajlik a munka, köszönhetően annak, hogy a stadionra egyáltalán nincs szükség. Amikor elkészülnek a kivitelezők, az új stadionnak köszönhetően jelentősen megnőnek a klub bevételei, ami tovább növeli az esélyeiket arra, hogy a világ legnagyobb sztárjai léphessenek a gyepre a klub színeiben.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK