El Clásico: Mit mutatnak az elmúlt évtized számai?

Szombaton délután 16:00-kor a Real Madrid és a Barcelona 38. El Clásicóját kezdi meg 2010 óta. A LaLiga Santander két legnagyobb klubja tehát ismét találkozik, ezúttal a Nou Campban, egy olyan mérkőzésen, aminek hatalmas jelentősége van.

A 37 lejátszott meccs közül az elsőre 2010. április 10-én került sor. 20 klasszikust játszottak a bajnokságban, nyolcat a Király-kupában, kettőt a BL-ben és hatot a Spanyol Szuperkupán. Voltak ebben az időszakban történelmi meccsek, mint a ’La Manita’ a Nou Campban, vagy a Király-kupa döntője, ahol Cristiano Ronaldo fejese döntött el mindent. Egy héttel ezután Lionel Messi kétszer is betalált a BL-ben, hogy eldöntse a párharcot. Cristiano elnémította a Nou Campot 2012-ben egy meccsen, amely a blancókat közelebb juttatta a bajnoki címhez.

A Real Madrid a közelmúltban ismét kapott egy ötöst a Barcelonától, Luis Suárez mesterhármast szerzett ezen a meccsen. Gareth Bale csodálatos gólt szerzett a Mestallában 2014-bn, Lionel Messi pedig a 93. percben döntötte el a meccset a Bernabéuban, majd magasba emelte a mezét. Hét edző is megfordult a kispadokon ebben az időben a két csapat kispadján. A Real Madridnál Manuel Pellegrini, José Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benítez, Zinédine Zidane, Santiago Solari és Julen Lopetegui, a Barcelonánál pedig Pep Guardiola, Tito Vilanova, Jordi Roura, Tata Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde és Quique Setién.

Ha a számokat nézzük, a Barcelona előnyben van 2010 óta. 16 alkalommal nyertek, míg a Madrid csak 11-szer, 10 meccs pedig döntetlenre végződött. A katalánok nagyszerű generáció játékát élvezhették (Messi, Xavi, Iniesta, Neymar, Suárez, Puyol), de a Madridnak is megvoltak a maga nagy nevei (Cristiano, Ramos, Casillas, Modric, Benzema).

Ezeken a meccseken 118 gól született, 67-et a Barcelona, 51-et a Madrid szerzett. Messi 19 góllal vezeti a góllövőlistát, Cristiano 18-at lőtt, Suárez pedig 11-et. A Barcelona tavaly nem tudta bevenni Courtois kapuját a Nou Campban, így Vinícius és Mariano lettek az este hősei. Most pedig eljött az újabb klasszikus ideje.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK