Courtois: Ha egységesek vagyunk, nagyon nehéz minket legyőzni

A belga hálóőr a LaLiga munkatársával beszélgetett az El Clásico előtt.

„Az El Clásicók különleges meccsek, mindenki arról álmodik, hogy pályára lépjen ezeken, és mindkét csapat győzelemre törekszik. Remélhetőleg tudok segíteni a csapatnak, hogy megverjük a Barcelonát. Fontos ez a találkozó, ez az első összecsapás ebben az idényben a két nagycsapat között, bár az idény még nagyon hosszú, és ez a meccs is három pont megszerzéséért zajlik, mint a többi.”

„Sok meccset kell még lejátszanunk, és akkor sem lazíthatunk, ha nyerünk. Folyamatosan nyernünk kell. Ha az eredmények ellened dolgoznak, nem hagyhatod, hogy ez megzavarja a következő meccset. Nagyon fontos az önbizalmunk és büszkeségünk szempontjából is, hogy nyerni tudjunk. Nagyszerű és nehéz meccs lesz.”

Courtois

„Mindig nagyszerű a világ legjobb játékosai ellen játszani. Először is erősnek kell lennünk hátul, zártan kell védekeznünk, nem szabad gólt kapnunk, és ha ez megvan, akkor jöhet a gólszerzés.”

„Zidane mindig azt mondja, hogy a keretnek egységesnek kell lennie. Mindannyian elégedettek vagyunk, ha nyer a csapat vagy gólokat szerzünk. Így lehet trófeákat nyerni. Minden megszerezhető trófea kapcsán az a célunk, hogy megnyerjük.”

„Karrierem jó időszakában vagyok, de még mindig tudok javulni. Jó pillanat ez, mert a Real Madridban vagyok. Ez a világ legjobb csapata, azért vagyunk itt, hogy még több trófeát nyerjünk. Ha a csapat egységes, akkor nagyon nehéz minket legyőzni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK