Zidane: Úgy érzem, képes vagyok helyrehozni a dolgokat

A Real Madrid vereséggel indította a 2020-2021-es Bajnokok Ligája-kiírást, a Sahtar Doneck 3-2-re győzte le a királyi gárdát a Di Stéfanóban. A találkozó után Zinédine Zidane értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Értelemszerűen ez nem egy jó érzés. A végén kezdett összeállni a játékunk. Az első gólnál hibáztunk, de valóban nem volt meg a kellő önbizalmunk, és nem játszottunk jól. Szerencsére a második félidőben a játékosaimnak sikerült változtatnia valamin, és ennek mindenképp örülhetek, mert nem érdemlik meg az ilyen eredményeket. Ez egy rossz meccs volt, egy rossz este. Én vagyok az edző, nekem kell megtalálnom a megoldást, és ma ez nem sikerült. Ez a nehéz a játékosoknak.”

„Nem gondolom, hogy az akaraton múlott. Igaz, hogy nem kezdtük jól a találkozót, és egy hiba után gólt is kaptunk, ekkor veszítettük el az önbizalmunkat, amihez még hozzájön a hétvégi vereség is. Nehéz helyzet az, amikor zsinórban két mérkőzést veszítesz el, de ilyen a futball. A múltban nehéz pillanatokon estünk át, és akkor is felemelt fejjel kellett továbblépnünk, és össze kellett tartanunk. Szombaton meccsünk van, erre kell koncentrálnunk, és jól kell teljesítenünk.”

Rossz hozzáállás

„Semmi sem klappolt. Amikor három gólt kapsz az első félidőben, az biztosan azért van, mert semmi sem működött a tervek szerint. Az első gólt eredményező hibánk után vált igazán nehézzé a találkozó. Nem voltunk jók, hiányzott az önbizalom, és ez most a legfontosabb.”

Zidane

Helyére kell tenni a dolgokat

„Úgy érzem, képes vagyok erre, és meg is próbálom helyrehozni a hibákat. Ez biztos. A játékosok pedig ugyanígy gondolkodnak. Ez nem változtat semmit a mai találkozón. Rendbe kell tennünk a dolgokat, és így is fogunk tenni. Tudjuk, milyen helyzetben vagyunk most, ez volt a második rossz teljesítményünk és jól fel kell készülnünk a szombati összecsapásra, hogy megfordítsuk a dolgok menetét.”

„Én vagyok a felelős. Az, hogy az első félidőben ilyen rosszul teljesített a csapatom, azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltam. A játékosok az első perctől kezdve próbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre, de minden megváltozott, amikor a vendégek megszerezték a vezetést. Nehézzé vált a helyzetünk. Nem felejthetjük el az előző meccseket, a mai volt a második vereségünk. Nem örülünk a vereségnek, de nem hagyjuk, hogy ez felülkerekedjen rajtunk. Együtt akarunk változtatni a helyzeten, közösen fogunk dolgozni ezen, és sikerrel fogunk járni.”

Továbblépés

„Átérzem a játékosok helyzetét, mert ők segítettek abban, hogy trófeákat nyerjek. Ez egy rossz mérkőzés volt, és ők nem ezt érdemelték. De ilyen a labdarúgás. Folytatni kell a munkát, és úgy gondolom, ha a mai nap felhős is volt, holnap ránk süt majd a Nap. Erről szól az egész. A futball néha nehéz. Pozitív maradok, hiszek a keretben és abban, amit most csinálunk: túllépünk ezen.”

Az első El Clásico

„Erre nem kell válaszolnom. Szombaton négykor kezdődik a mérkőzés, jól fel kell készülnünk előtte. Mit mondjak arról, amit az emberek gondolnak? Semmit. Meglátjuk. Számunkra fontos az, hogy nyugodtak maradjunk, és bármit válaszolok, az negatívan csapódik le. Ez most egy rossz este volt, és változtatni fogunk.”

Nehéz lesz így elaludni

„Ez egy olyan vereség, amit nehéz elfogadni. Ez egy rossz nap, de holnap már a szombati mérkőzésre koncentrálunk, és arra készülünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK