Egytől egyig: Real Madrid – Aktuális Ellenfél (n-n+1)

Egy újabb élvezetes estét okozott szeretett csapatunk a világ nem madridista népességének, miután ezúttal nemzetközi vizeken sikerült kézigránáttal megfoltozni a hajónk fenekét. Azt követően, hogy a Cádiz már szétnézett a szertárban, a maradékot kicsempészte az ukrán U13, míg a ki még nem dőlő brazilok, ukránok és ukránbrazilok úgy szórták meg a döglődő ellenfelet, hogy a Létraemberen meg az izgulási együtthatón múlott, hogy nem egy kövér hatost varrtak fel a vendégcímer mellé. Értékelni maximum azon sorstársaim kitartását tudom, akik végigszenvedték ezt az újabb nagyszerű epizódot velem együtt, viszont kiosztásra kerül néhány különdíj, mert az összteljesítmény megköveteli ezen elismerések kiosztását.

Különdíjzivatar és elismerések zápora

Real Madrid: Aranyozott prospektus az Európa Ligáról
Még nincs nagy baj, még ki lehet ezt is javítani, de nem sok ilyen botlás fér bele, különben mehetünk bulizni a második számú kupába. Való igaz, itt mostanság nem sok babér termett a klubnak, de nem most kéne elkezdeni errefelé kacsintgatni. Reméljük a tájékoztató kis füzetre nem lesz szükség, mert negyedikek leszünk.

Thibaut Courtois: MOTM márkájú nyugtató + vodka
Ezen a poszton ezt a védekezést máshogy nem is lehet elviselni. Ahol az ember percenként idegösszeomlást kaphat a fergeteges defenzív erőbedobás miatt, ott bizony minden varázslatra szükség lehet. A mágia azért hatásos volt, a szer beütött, mert az igen nagyra nyúlt belga úriember kikapart pár tablettát a gólvonal elől. Jár az utánpótlás.

Ferland Mendy: kézzel faragott Darth Vader bábu
Ahogy Anakin Skywalker anno, ő is átállt a sötét oldalra. Mestere Darth Zidious azonban megbánhatta a dolgot, mert Mendy Drenthe legjobb pillanatait idézte, ami mifelénk nem számít éppen dicséretnek. A jó oldalon ennél sokkal többre képes.

Éder Militão: egy doboz FFP3 maszk
A kétségbeesés barna pacája átszalutált a nadrágon, a pánik oka nyilvánvalóan az otthonhagyott maszk volt. Én is késtem már le három villamost hajnalban, mert a megállóból kellett visszafordulni a szájkosárért, Militaónak sikerült a mérkőzéséből olyan 45 percet elmismásolni. A maszk hiánya miatt igyekezett az előírt másfél méter távolságot tartani a posztjától, a védőtársaitól, az ellenféltől és minden más zavaró tényezőtől (pl. labda). Tete köszönte szépen, és tetézte a bajokat.

Raphaël Varane: a régi fa hullámvasút a Vidámparkból
Évek óta erről szól a madridi karrierje, egyszer fent, egyszer lent. Akár mérkőzésen belül is, többször is. Ramos mellett általában stabil, magabiztos, határozott, nélküle viszont egy ijedt kiscica. Ezúttal is több hely volt közte és Militao között, mint egy átlag Mónika Show-s vendég fogai között, abszolút nem viselkedett vezérként most sem.

201021_varane

Marcelo: ingyenes szemvizsgálati kupon a Látás Hónapja alkalmából
Cipészként jobban muzsikált, mint futballistaként, egy jó sarkazást bemutatott a találkozó elején. Rá összpontosult a francia taktikai kézicetli legnagyobb trükkje, a szögletvariáció, csúfolhatjuk kisszögletnek is, de valójában csak annak késleltetése, hogy mikor kontrázhat meg minket az adott ellenfél szélsebes állománya. Hálából rendre stabilan eltalálta a védelmi kobakokat. De nem csak onnan, mindenféle bejuttatott kísérlet így ért véget.

Luka Jović: a reménytelenség kényelmes kispárnája
Végre egyszer kezdesz, de a csapatnak nem megy, neked sem megy, valahogy nem igazán sikerül semmi, amikor adódik egy lehetőség, akkor is megmarad helyzetnek. Egy órát se kapsz, majd bejön helyetted a gyerek, ráront a védelemre, megszerzi a labdát, gólt lő. Nem tudom hány ezer fekete macska sétálgat a szerb rezidenciája előtt, de ezzel a formával csak a feneke lehet szálkás a továbbiakban a sok padozás miatt. Na ezért kell a kispárna.

201021_jovic

Vini Jr.: nagyanyáink varródoboza
A brazil szinte épphogy felfutott a gyepre, rögtön lecsapott egy labdára és gólra is váltotta a lehetőséget. Egy bőséges és jól felszerelt varródobozzal segíthet összeölteni a kötényre álló lábakat, illetve a cselek láttán tátott szájakat. Attól függetlenül, hogy Marcelo mellett azért nála is elférne egy-egy pohárka célzófröccs, még mindig benne van támadásban a legtöbb élet a jelenlegi szezonban.

Zinédine Zidane: tanulmányi kirándulás Miss Mitzivel
A Varázslatos Iskolabusz stábjában elfér még egy kopasz diák, egy évadot pedig szentelhetnénk annak, hogy meglátogatjuk azokat a nagy klubokat egy kis taktikai szoftverfrissítés céljából, akiktől jelenleg fényévekre tartózkodunk. Látszólag a mester akarata és a pályára tett produktum nincs összhangban, hacsak Zidane célja nem a keret leépítése és a pontok jótékony eladakozása. Miss Mitzi és a nebulók biztos segítenének eligazodni mesterünknek Angliában, Németországban, vagy éppen Ukrajnában, mert a sajtótermi magabiztosság és szemlélet az oldalvonal mellett ködbe vész.

Florentino Pérez: klasszikus húzós kis piros bevásárlókosár
Üresen adjuk, neki kéne megtöltenie. Mert hiába van a pozitív tartományban a klub egyenlege, a Sahtar ugyanilyen tulajdonságú kulcsemberek hiányában verte laposra a srácokat. Kell az erősítés, mert anélkül nincs fény az alagút végén, nincs kiút a reménytelenségből, és nem tudunk normális értékelőket írni, mert odaadtuk Courtois-nak az összes piát meg gyógyszert.

Ja, nem mindenki kapott most rangos elismerést, de az élet nem habostorta, meg szenvedjetek má’ ti is egy kicsit, ha jut eszetekbe még valami nagyszerű különdíj, akkor ne tartsátok magatokban, terápiás jelleggel érdemes kiírni. Nekem bevált.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK