Mi Luka Modrić titka?

Luka Modrić változtatott edzésmódszerein annak érdekében, hogy 35 évesen is a világ elitjébe tartozzon. Az új életstílus segítségével ismét formába lendült és legjobbját nyújtja a spanyol fővárosban.

A horvát középpályás egyike azon játékosoknak, akik mindig nyíltan és őszintén beszélnek, Luka néhány nappal ezelőtt újfent bizonyította ezt. „Szeretném nyilvánosan megköszönni Zlatko Dalić segítségét, aki megengedte, hogy Madridban maradjak és itt végezzem az előszezont. Egy ilyen idős játékosnak létfontosságú a jó felkészülés, mert ha rosszul sikerül, az egész idényben formán kívül leszel” – nyilatkozta nemrég.

Modrić érthetően, tisztán beszél, a válogatott szövetségi kapitányával újságírók előtt tárgyalja meg a fontosabb dolgokat is. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, a habfehér mezben nyújtott kimagasló teljesítménynek megvan a maga titka: a kemény felkészülés.

Csúcsformában a legjobb évek után is

A Levante elleni 2-0-s siker alkalmával egyenesen sziporkázott, passzpontossága 89%-hoz közelített (48 sikeres átadással), emellett 16 sikeres cselt is bemutatott. Ez az egyenletes, jó teljesítmény két alappilléren nyugszik. Egyrészt fejben dől el, a veterán játékos fiatalnak érzi magát és ezt nem is tagadja: „Tudom, hogy hány éves vagyok, de jól érzem magam és amíg ez tart, addig Madridban akarok maradni.”

A második tényező pedig a fizikai felkészülés. A horvát válogatott csapatkapitánya életmódot és edzésmódszert is váltott. Olyannyira, hogy szeptemberben arra kérte a szövetségi kapitányt (és ezt a szakember is elismerte), hogy hagyja ki a nemzeti csapatból annak érdekében, hogy Madridban, a királyi gárdával készüljön fel az új idényre.

Óvatos diéta, megfelelő pihenés és regeneráció, valamint egy gyermek mentalitása az edzéseken csak néhány a kulcsfontosságú faktorok közül, amelyek ilyen magasságokba repítették Modrićot. Az utolsó 13 összecsapásból mindössze egyet hagyott ki, az előző kiírás utolsó mérkőzését a Leganés ellen.

A habfehér öltöző öreg motorosaként az első négy bajnokiból háromszor kezdőként lépett pályára, a negyediken pedig a félidőben állt be, csapata pedig fordított a Real Betis vendégeként. Habár nagyszerű lövőtechnikával áldotta meg a sors, január 8-a óta nem zörgette meg a hálót, akkor a Valencia kapuját vette be a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében. A zadari fiatalember erre is koncentrálhat, különösen, ha a Real Madrid idén a BL-ben és a bajnokságban is a dobogó legfelső fokát célozza meg.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK