5 ok, amiért Håland jobban illik a Real Madridba, mint Jović

A MARCA újságírója szedte csokorba a gondolatait a két játékos kapcsán.

1. Szenvedély a hidegvérrel szemben
Jović megmutatta gólszerzési képességeit az Eintracht Frankfurtnál eltöltött nagyszerű időszaka alatt, de ő egy hidegvérű játékos. Túl rideg ahhoz, amit a Real Madrid és a Bernabéu képvisel. Håland ennek szöges ellentéte. Minden egyes játékostársára átragasztja a szenvedélyességét, könnyedén teremt kapcsolatot a szurkolókkal, akár ott vannak a lelátón, akár nem. Ez alapján a norvég nagyon gyorsan tudna köteléket kialakítani a blancók szurkolóival, ami még Karim Benzemának sem mindig sikerül.

2. A norvég gyorsasága
Håland valószínűleg a futballvilág jelenlegi leggyorsabb játékosa. Indulósebessége hihetetlen, a blancóknak pedig pont egy ilyen játékos hiányzik a támadósorból. Jovićban ez nincs meg.

3. Håland egy vezér
Annak ellenére, hogy 2020 januárjában csatlakozott a Dortmundhoz, és még csak 20 éves, már igazi vezérré nőtte ki magát a csapatnál. A pályán jobbá teszi a társait, hajtja őket előre, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Jović teljesen más. A pályán egy másodvonalas figura, aki semmilyen szinten nem csillogtatott vezetői erényeket Madridban. Nincs meg benne egy született vezér lelkülete.

4. Håland megbízhatósága megkérdőjelezhetetlen
A norvég válogatott játékos minden idénnyel egyre jobbá válik. Nem érezte meg a váltást a Salzburg és a Dortmund között, a gólok ugyanúgy érkeztek, annak ellenére, hogy a német csapat a világ egyik legnagyobbja. Gólátlaga folyamatosan kiemelkedő, és nem mehetünk el a tény mellett szó nélkül, hogy a Real Madrid támadójátéka 2000 óta nem volt ilyen gyenge. Jović egy kiemelkedő idényt tudhat magáénak, ami ott ébreszt kételyeket, ahol Haaland esetében ilyenről nem beszélhetünk. 

5. Túl sok pályán kívüli probléma Jović esetében
A szerbnek nem csak a pályán, de azon kívül is nehéz éve volt. Túl sok focin kívüli gondja van, karantén megszegése, bulizás a pandémia alatt, fura sérülés a szünet alatt, ezek egy ilyen klubnál, mint a Madrid, nem férnek bele. Hålandról csak akkor hallasz, amikor gólokat szerez, ezen kívül egyáltalán nem.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK