Courtois: Az első félidőben mindenben jobbak voltak nálunk

A belga kapus és Casemiro a Cádiz elleni vereség után.

Courtois:
„Ki kell elemeznünk a meccset, és a jó dolgokat kell magunkkal vinnünk. Az első félidei játékunk eléggé gyenge volt, három vagy négy alkalommal is közbe kellett avatkoznom, nem nyertük meg a párharcokat, lényegében a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Az edző aztán változtatott a szünetben, és mi voltunk a jobbak a második játékrészben, de nem tudtunk betalálni, mivel rendkívül jól szervezett csapatról van szó, akik kiválóan védekeznek. Nagyon nehéz ilyen csapatok ellen hátrányban játszani.”

Courtois

„Holnap át kell beszélnünk egymás közt a történteket. A tegnapi edzés kivételével tudtunk együtt dolgozni mind a 20-an, a válogatott meccsek miatt nehéz ezt összehozni, de ez nem lehet kifogás.”

„Egy vereség abból a szempontból jó, hogy ébresztőt fúj, keményebb munkára sarkall, rámutat azokra a dolgokra, amelyeket rosszul csinálunk, és lehetőséget teremt a javulásra. Nem szabad ennek túl nagy feneket keríteni. Ez egy vereség. Különösen fontos, hogy a hazai meccseidet megnyerd, de most futószalagon jönnek a meccsek. Jó teljesítményt kell nyújtanunk a Sahtar ellen, meg kell nyernünk azt a meccset, hogy a Camp Nouba megfelelő önbizalommal érkezzünk.”

„Az öt meccsünkből háromszor gólt sem kaptunk. Nem teljesítettünk jól ma este, ha pedig nem kapod el a fonalat, az kihatással van a védekezésre és a támadásra is, lényegében az egész csapatra.”

Casemiro:
„Keményen dolgoztunk és harcoltunk, de jobban játszottak nálunk az első félidőben. A második játékrészben nyomás alá helyeztük őket, tudtuk irányítani a meccset, de a Cádiz egy minőségi csapat, mi pedig odaajándékoztunk nekik egy teljes félidőt.”

„Meg kell vizsgálnunk a hibákat, de az első félidei hozzáállásunk nem volt megfelelő, és elveszítettünk három pontot egy rendkívül szervezett csapat ellen, amely pontosan tudta, hogy mit kell tennie a pályán. El kell felejtenünk a történteket, mivel most BL-mérkőzés jön, és nagyon fontos számunkra, hogy ezt a hetet jól kezdjük majd, mivel nagyon hosszú és kemény lesz.”

Casemiro

„Úgy gondolom, hogy mindig van hová fejlődni, de a második félidőben egyszer sem lőttek kapura. Keményen kell dolgoznunk tovább, javulnunk kell védekezésben és támadásban is, és biztosítanunk kell, hogy tanulunk a hibáinkból, hogy újra ne fordulhassanak elő. Még van időnk, együtt vagyunk, összetartunk. Minél inkább egységesek vagyunk, annál könnyebben tudjuk elérni a céljainkat.”

„Minden mérkőzés más, mindig csak a következőre kell gondolnunk. Most a BL-ben fogunk pályára lépni egy nagyon erős csapat ellen, ki kell javítanunk a hibáinkat. A Cádiz elleni meccs már a múlté, most a Sahtarra kell koncentrálnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…