Beszámoló: Real Madrid – Cádiz: Fájdalmas vereség a Di Stéfanóban

A Real Madrid a válogatott szünet utáni visszatérés alkalmával fájó vereséget szenvedett a Cádiztól. Az első félidőben látott játék alapján még a blancók örülhetnek, hogy csupán egygólos vereséget szenvedtek. Hiába a négy félidei csere, Viniéknek nem sikerült feltörniük a Cádiz védelmét.

A vendégek első helyzetére nem kellett sokat várni, lényegében már a kezdősípszó után veszélyeztettek. Kroos veszített labdát hátul, Negredo pedig megverte Courtois-t, de Ramos bevetődve mentett szinte a gólvonalról. Ez már egy figyelmeztető jel volt az andalúz csapattól, amely hat perccel később ismét előnyhöz juthatott volna, ám Cortuois remekül védte Lozano lövését. A madridi kapus a 13. percben is kiválóan teljesített, ekkor Cala próbálkozott távoli lövéssel, ám a 15. percben már a belga sem tudott segíteni. José Mari keresztlabdáját Negredo szelídítette meg, végül pedig Lozano emelt Courtois felett a kapuba.

Benzema

Fél óra telt már el a meccsből, amikor ismét Courtois-nak kellett közbelépnie, ezúttal megállította Lozanót. A 38. percben aztán a blancók kis híján egyenlítettek. Kroos szögletét fejelte alig mellé Varane. A félidőben Zidane négyet cserélt. A Real Madrid a fordulás után dominálta a meccset, de nem tudta feltörni a Cádiz kiváló védelmét.

Jöttek a helyzetek, az első kettő mindjárt Vini Jr. előtt adódott. A játékos két védőt is kicselezett, mielőtt a tizenhatos vonalától fölé lőtte a labdát az 56. percben. Tíz perccel később Toni Kroos adta be ballal a játékszert, a brazil zavartalanul fejelt, a kapus is verve volt, ám Vini nem találta el a kaput.

A hazaiak nyomás alatt tartották a vendégeket, akik még zártabban védekeztek. A blancók aztán majdnem megszerezték az egyenlítő találatot a 80. percben, amikor egy tanítani való támadás végén Benzema nagyszerű lövése végül a kapufát találta el. A Real Madrid tovább próbálkozott, de az egyenlítés végül nem jött össze, így megszületett a csapat első veresége a Di Stéfanóban. Ennek a sorozatnak is vége szakadt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK