Beharangozó: Real Madrid – Cádiz

Zidane legénysége harcba száll zsinórban nyolcadik győzelméért. Ehhez az Alfredo Di Stéfanóban ezúttal az újonc Cádiz csapatát kell legyőzniük.

A válogatott szünetet követően ma visszatért a La Liga, 13 nappal azt követően, hogy a Real Madrid a tabella élére állhatott. A felek 14 évvel ezelőtt, a 2005/06-os idényben találkozhattak utoljára a bajnoki küzdelemben, ma viszont ismét összecsaphatnak. A mérkőzés 18:30-kor kezdődik.

A címvédő veretlenül vághat neki a hatodik fordulónak, három győzelemmel és egy döntetlennel a csapat háta mögött (az első fordulót halasztották), a cél pedig a jó sorozat folytatása, valamint egy újabb győzelem, zsinórban a nyolcadik megszerzése az Alfredo Di Stéfanóban. Ez egyben azt is jelentené, hogy a Real Madrid a tabella élén marad. Zidane legénysége ráadásul 15 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

„A Cádiz jól szervezett csapat, de mi jó teljesítményt akarunk nyújtani és be akarjuk gyűjteni a három pontot.” – mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A francia edző mindössze két napja edzhet a teljes kerettel, a válogatott mérkőzések következtében. A visszatérés utáni első összecsapásra 20 játékosát nevezte. Nem vár könnyű időszak a csapatra, hiszen 15 nap leforgása alatt 5 mérkőzést meg kell vívniuk a srácoknak, beleértve egy El Clásciót, valamint az első BL-mérkőzést.

Ami a csapat ellenfelét illeti, ez az első alkalom, hogy a Cádiz az Alfredo Di Stéfanóban találkozik a Real Madriddal, korábban ebben a stadionban csak a Castilla vendégeként szerepelhetett. Az újonc idegenben még sosem tudott győzedelmeskedni a Real Madrid ellenében (15 vereség és 1 döntetlen a mérlegük). A csapatot Álvaro Cervera irányítja, akivel meglehetősen jól kezdték az idényt, a megszerezhető 15 pontból 7-et is bezsebeltek.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…