Zidane: Én kértem Jović leigazolását

A francia tréner a Cádiz elleni mérkőzés előtt.

„A Cádiz egy nagyon fegyelmezett csapat, amely frissen jutott fel az első osztályba, és most a Real Madrid ellen fog játszani. Nagyon megnehezítik majd a dolgunkat, de tudjuk, hogy a LaLigában minden mérkőzés nehéz. A spanyol másodosztály hihetetlenül erős. A kulcs az, hogy kellően felkészült legyél, tudjuk, hogy mindent bele fognak adni, tisztában vagyunk, mennyire nehéz meccs lesz. A legjobbunkat fogjuk adni, annak érdekében, hogy megverjük őket, és jó teljesítményt nyújtsunk, mivel meg akarjuk szerezni mindhárom pontot.”

„Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, 14 játékosunk volt távol 12 napig, de jól dolgoztunk, és a játékosok, akik a válogatottjuknál voltak, egészségesen, problémák nélkül érkeztek vissza, ami a legfontosabb. Ma együtt edzettünk, holnap pedig meccsünk lesz, ami egy hétmeccses sorozat első találkozója lesz. Készen állunk.”

Rodrygo remek játékos, nagyszerű jövő vár rá. Leginkább a jobb oldalon szeret játszani, de bal oldalon és középen is bevethető. Sok játékosunk van, a legfontosabb számára most a fejlődés, tudja, hogy ő is fontos tagja a keretnek. Nagy csapatunk van, mindenkire számítok. A legfontosabb az, hogy kellően felkészültek legyenek a játékosok, és jó munkát végezzenek, ha pályára küldjük őket.”

Zidane

„Ahhoz, hogy egy hosszú idény végén nyerj valamit, szükség van a rotációra. Sok jó játékosunk van, akikkel megkavarhatjuk a dolgokat. Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy hogyan mennek a dolgok errefelé. A játékosok soha nem pihennek. A szurkolókhoz akarok szólni, mert ők nagyon fontosak. Ők azok, akik támogatják a játékosokat, ők akarják, hogy győzzön a Real Madrid. A játékosaink soha nem pihennek, hét meccses feszített sorozat következik, soha nem állnak le, és mennek a válogatottjukhoz is. Mindenkit használni akarunk, rotálni fogunk, már megmutattuk, hogy képesek vagyunk ezzel a felfogással nyerni. Így lehet nagy dolgokat elérni, mi pedig így fogjuk folytatni.”

Szoktam beszélni a játékosaimmal, de ezek magánjellegű beszélgetések, nem fogom elmondani, hogy miről szólnak. A legfontosabb számomra az, hogy őszinte legyek velük. Az emberek gondolkodhatnak másként, vitázhatnak, de én ebbe nem fogok belemenni. Ez a csapat áll rendelkezésünkre, harcolni fogunk a címekért.”

Csak ti mondjátok, hogy azt mondtam Jovićnak, hogy menjen el. Én voltam az, aki kérte Jović leigazolását! Nem igaz, hogy nem kedvelem őt. Az embereknek meglehet a véleménye, de butaságokat beszélni…. Mindegy, ez nem így működik. Bonyolult.”

„Úgy érzem, hogy megbecsülnek. Élvezem a mindennapokat, 2000%-on pörgök, mert tudom, hogy ez nem fog örökké tartani. Tudom, hogy mit jelent a Real Madrid edzőjének lenni, minden meccsen megítélnek. Ez a poszt ezzel jár. Imádok a játékosaimmal dolgozni. Szerencsés vagyok, hogy velük lehetek, és hogy azt csinálhatom, amit imádok. Futballal foglalkozhatok. Kihasználom az ittlétem minden pillanatát.”

„Nem tudok semmit arról, hogy a klub megpróbálta volna leigazolni Messit 2013-ban. Nem tudok mit mondani erre, nem beszélek olyan játékosról, aki más klubnál játszik. Tudjuk, hogy Messi mit tett eddig és mit tesz most is. De nem az én játékosom, nem mondhatok véleményt róla. Arról pedig semmit nem tudok, amit kérdeztél tőlem.”

„Nem gondolom, hogy a nézők hiánya kevésbé izgalmas meccseket eredményezne. Persze én is jobban szeretem, ha vannak szurkolók a stadionokban, ez lenne a normális. Mindig is ezt szerettem. Nem mi döntünk ezzel kapcsolatban, mi alkalmazkodunk. Ha nem lehetnek nézők, akkor így fogunk játszani.”

„Láttam a norvég meccseket, láttam, hogy bár más volt a játékrendszer, Martín remekül teljesített. Håland nem az én játékosom, de kiváló. Nem tudok mást mondani.”

Kapusok rotációja? Meglátjuk. Három kapusom van. Meglátjuk, hogy miként kezeljük a helyzetet. Felkészültnek kell lenniük.”

Mbappé? Sokat pletykálnak a Real Madridról, és nem egy játékos kapcsán, hanem általánosságban. Ez nem zavar minket, nem érdekli a játékosokat. Az átigazolási piac zárva van. Itt van ez a csapat, amely harcolni fog minden egyes megnyerhető trófeáért.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK