Courtois: Mindig csodáltam Ramost, egyetlen pillanatot kivéve

A belga óriás egy televíziós műsor vendége volt egy interjú erejéig.

„Nagyon szívesen maradnék hosszú évekig a Real Madrid játékosa. Nagyszerű lenne, ha a karrierem hátralévő részét itt tölthetném.”

„Biztos vagyok benne, hogy az emberek fogják látni a legjobb Hazard-t. Nagyon szeretné megmutatni, hogy mire képes. Rendkívül szerencsétlenül járt a sérülésekkel, de hamarosan visszatér, és meg fogja teremteni a különbséget.”

„Már jól vagyok. A Levante elleni meccs után éreztem valamit az ágyékomnál, de csak apróság volt. Ha valamilyen kiemelten fontos meccset játszott volna a belga válogatott, valószínűleg tudtam volna játszani, de szerencsésebb volt pihenni, figyelembe véve, hogy milyen sok mérkőzés vár ránk a következő hetekben. Pihentem néhány napot, és néha ez a legjobb, ami a testedért tehetsz.”

Courtois

„Az elmúlt időszakban bemutatott védéseim nagyobb figyelmet kaptak, mivel kulcsmomentumokban történtek. Vezethettünk volna több góllal is, és akkor nem beszéltek volna ennyit ezekről a védésekről. Én megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és megszerezni a három pontot. Szívesebben vagyok készenlétben a meccseken, mint hogy 6-7 védést kelljen bemutatnom.”

„Senki kritikájára nem kell reagálnom. Tudom, hogy mire vagyok képes a pályán, ismerem az itteni helyzetemet. Könnyű keményen kritizálni, ez pedig csak vitákat szül. A körülöttem lévők véleményét meghallgatom, hiszen ők építő jellegű kritikát fogalmaznak meg, én pedig tisztában vagyok azzal, hogy jó vagy rossz meccset játszottam. A kritika zavaró lehet, mindannyian emberek vagyunk, vannak érzelmeink. De azt is figyelembe kell venni, hogy ki kritizál. Én mindig tudom, hogy egy lövés védhetetlen volt-e, hogy tehettem volna-e többet. Számomra az a fontos, hogy kemény munkával tartsam fenn az állandóságot.”

„Mindig elég gyenge voltam lábbal, de sokat dolgoztam azon, hogy javítsak ezen, és segíthessem a hátulról építkezést. A Real Madrid kapusának lenni nagy felelősség, figyelembe véve a nyomást, és hogy mennyire támadó szellemű a játékunk. A pályán kívül van egy személyi edzőm, aki segít nekem az erőm és robbanékonyságom fejlesztésében, és van egy séf is, aki segít a megfelelő étkezésben.”

„Keylor mindent megnyert itt. Ő egy nagyszerű kapus, ezt a PSG-ben is bizonyítja. De ez most már egy új korszak, én pedig úgy akarok segíteni a csapatnak trófeákat nyerni, hogy nem gondolok a múltra.”

„Zidane nagyon bízik bennem. Mindig éreztem a bizalmát, ez pedig nagyon fontos, különösen az olyan nehéz pillanatokban, mint az előző idény. A labdarúgás legalább annyira szól a mentális dolgokról, mint minden másról, úgyhogy jól kell érezned magad ahhoz, hogy jól játszhass.”

„Sokat tanultam Zidane-tól. Simeone sokkal inkább engedte, hogy az ellenfélnél legyen a labda, és egységes védekezésre törekedett, de sokat lehet tanulni abból, hogy másféle játékstílusokat is megismersz.”

„Nagyon fontos, hogy Ramos maradjon. Mindig azt mondom neki, hogy meg akarom nyerni vele a Bajnokok Ligáját. Mindig is csodáltam őt, kivéve persze egy bizonyos lisszaboni pillanatot. Messi vagy Cristiano? Egyszerűen csak ki kell élvezni a játékukat, amíg tehetjük.”

„A legjobbakat kívánom Gareth-nek, még akkor is, ha nem London legjobb csapatához csatlakozott.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK