2021. June 17., Thursday

Marco Asensio: Voltak pillanatok, amikor nem voltam biztos abban, hogy újra futballozhatok

  • Zs. Csaba
  • Oct. 14, 2020, 9:59 a.m.
Marco Asensio az Onda Cero El Transistor című műsorának vendége volt, ahol hosszabb hangvételű interjút adott, melynek középpontjában az elmúlt egy éve állt.

„A sérülésemet követő felépülési folyamat első szakaszában rengeteget szenvedtem. Sokszor éreztem fájdalmat, voltam kerekesszékben is, nem tudtam normális életet élni. Mindenhova kísért valaki, bármit csináltam. Egy-másfél órákat aludtam csak, mert folyamatosan a térdem járt a fejemben. Ez egy olyan tapasztalat, ami megerősített minden szempontból.”

„A sérülésem megváltoztatott. Ez az egész egy mindennapos harc saját magad ellen. Minden nap más, minden nap egy új célt tűzöl ki magad elé, mert ha ez nem így van, akkor a regenerációs folyamatban nem előre, hanem visszafelé haladsz. Több olyan nap is volt, amikor feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon hogy fogok én még futballozni. Ugyanakkor voltak nagyon izgalmas pillanatok is, amikre örökre emlékezni fogok. Ilyen például az a momentum, amikor először tudtam fájdalom nélkül sétálni. Aztán elkezdtem futni, majd újra pályára léphettem és 25 másodperc elteltével gólt is szereztem.”

„Meglehetősen hosszú idő eltelt már azóta, hogy utoljára meghívót kaptam a válogatottba, de továbbra is azon dolgozok, hogy újra ott lehessek a többiekkel. Amikor Luis Enrique azt mondta az interjújában, hogy valószínűleg épp a Netflixet nézem, akkor valójában otthon ültem, megfázva. A reakciója viszont természetes. Azt hiszem, nem szereti az olyan kérdéseket, amik olyan játékosokra utalnak, akik nem kaptak meghívót a válogatottba. A kapcsolatunk nagyon jó, ő egy nagyszerű, vicces edző.”

„Amikor 2016-ban Madridba érkeztem, tudtam, hogy csak egy jó előszezonnal győzhetem meg Zidane-t. Elmondta, hogy kezdő leszek a csapat szuperkupa-mérkőzésén a Sevilla ellen, megerősített, hogy számít rám. Zizou nagyon őszinte, nagy nyugalmat áraszt. Kiváló edző, aki már sok trófeát hozott Madridba. Minden egyes évben sikerül túlszárnyalnia saját magát. Gyerekkoromban volt egy poszterem a falon a Leverkusen elleni góljáról.”

„Valójában soha nem mondtam, hogy nem akarok a csapat vezére lenni. Aki egy kicsit is ismeri a labdarúgást, az érti a szavaimat. Felkészültem erre az idényre, hatalmas reményekkel vágtam neki. Több sorozatban is érintettek vagyunk, és mindet meg akarjuk nyerni.”

„Ami Hazard-t illeti, nagyon vidámnak tűnik, szerintem jól érzi magát. Nem egyszerű a helyzete, hiszen korábban nem volt túlságosan gyakran sérült. Nem túl szerencsés, ami vele történt az elmúlt hónapokban. Biztos vagyok benne, hogy amint jó fizikai állapotba kerül, hamar visszanyeri majd az önbizalmát.”

„Őszintén, nem igazán érdekelt, hogy Messi megy vagy marad. A Barcelona számára egyértelműen az volt a jobb opció, ha végül marad a klubnál. Ami pedig engem illet, szeretek a legjobbak ellen játszani.” 


Hozzászólások

Tabella