Már a Real Madrid is felfigyelt Hålandra

A klubnál egyre többen gondolják úgy, hogy a bombaformában lévő norvég csatár lehet a csapat következő kilencese.

Másfél év alatt berobbant
Erling Braut Håland 2019-ben hívta fel magára a figyelmet, akkor még a Red Bull Salzburg játékosaként. Azóta már Németországban ontja a gólokat, miután a Borussia Dortmund 20 millió euróért leigazolta őt, Håland pedig nem bír leállni: 23 találkozón 21 gólt szerzett a német csapatban. Attól függetlenül, hogy még csak 10 hónapja játszik Dortmundban, teljesen lázba hozta a világot. Kevés csatár van, aki ennyire érzi a kaput.

A 20 éves játékos nemcsak klubszínekben, de a válogatottban is eredményes. A legutóbbi, Románia elleni, 4-0-ra megnyert találkozón mesterhármast szerzett. Olyan elképesztő természetességgel lövi a gólokat, és olyan kirobbanó formában van jóideje, hogy a Real Madrid kívánságlistájára is felkerült mint a csapat új kilencese.

A spanyol klub persze nem most hallott először Hålandról, hiszen már akkor figyelték a játékost, amikor még a norvég Molde együttesében játszott. A Real Madrid játékosmegfigyelői sem számítottak Håland ilyen korai berobbanására, és elismerték, hogy ő lehet az a játékos, aki képes beárnyékolni Kylian Mbappe teljesítményét.

Mindössze másfél évre volt szüksége ahhoz, hogy máris a világ legjobb csatárai között emlegessék, sőt, fél év németországi játék után sokan úgy gondolták, hogy már idén nyáron csapatot vált. Ez azonban meghiúsult a koronavírus-járvány és az ezzel járó gazdasági visszaesés miatt.

Tényleg kilencest keres a Real Madrid?
A klubnál már évek óta téma egy igazi kilences leigazolása. Karim Benzemának szüksége van egy támadópartnerre, és a Real Madridnak is szüksége van egy csatárra, aki hosszú távon is pótolni tudja a franciát. Ezidáig Mariano és Jović sem tudta bejátszani magát a csapatba és egyikük sem élvezi Zidane bizalmát. A klubnél egyre többen vannak azon a véleményen, hogy Håland megoldaná a csapat gólproblémáit.

Ha Håland jön, Mbappe nem?
A két játékos ég és föld, hiszen teljesen más stílusban játszanak. Håland főleg a tizenhatos környékén és azon belül keresi a lehetőségeket, míg Mbappénak sokkal több területre van szüksége, hogy kamatoztatni tudja elképesztő gyorsaságát. A PSG biztosan nem fogja csak úgy elengedni Mbappét, még akkor sem, ha nem hosszabbítja meg a 2022-be lejáró szerződését. Az teljesen egyértelmű, hogy a Real Madrid jóideje érdeklődik a francia játékos iránt, de mielőtt a PSG-vel is elkezdenének tárgyalni, ki akarják várni, hogyan teljesít Vinícius Jr., Rodrygo vagy éppen Hazard.

Egyébként  75 millió euró Håland kivásárlási ára, szóval, ha a Real Madrid most azonnal meg akarná őt szerezni, akkor akár erre is lenne lehetősége. Persze ez csak elméletben igaz, a klub nem szeretné elrontani a Dortmunndal meglévő jó kapcsolatát, melynek köszönhetően az elmúlt időszakban több játékos is Madridból igazolt a németekhez, gondoljunk csak Achraf Hakimire, vagy most Reinierre. Emellett a Real Madridnál úgy gondolják, hogy ennél olcsóbban is meg tudják majd szerezni Hålandot.

A hírek szerint a két klub között állandó a kommunikáció, így a Real Madridnál biztosan tudni fognak róla, ha valaki távozni szeretne a német csapattól…

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK