Casemiro: Ami a sárga és piros lapokat illeti, kontrollálom a helyzetet

A Real Madrid brazil védekező középpályása, Casemiro mesélt Hazard-ról, Mbappéről, valamint a csapatról.

Casimiróból Casemiro
"Csak kevesen tudják, de igazából Casimiro a nevem, mert ez anyukám vezetékneve, így, "i" betűvel. Amikor még Brazíliában játszottam, volt egy meccsem Sao Paulóban, amikor a szurkolók elkezdtek Casemirónak hívni. A meccs nagyon jól sikerült, ezért úgy döntöttem, hogy így használom tovább."

A 14-es mez
"Amikor visszatértem a Portótól a Real Madridhoz, választanom kellett a 21-es és a 14-es szám között. Gondolkodás nélkül az utóbbit választottam, főként Xabi Alonso és Guti miatt. Két elképesztő példakép, akiktől rengeteget tanultam."

A Real Madrid
"Vezetjük a bajnokságot, ez pedig csodálatos érzés. Remélem, az emberek folytatják a panaszkodást, mi pedig továbbra is elsők leszünk. Az előszezon? Elég rövid volt, de ahogy Spanyolországban mondják "fogadd el, és tedd túl magad rajta". Még mindig keressük a legjobb formánkat, de jó úton haladunk."

Kevés gól
"Mi az, hogy hiányoznak a gólok? Benzema minden bizonnyal a világ legjobb kilencese, szóval megérdemelne egy kis tiszteletet. Emellett tavaly óta még erősebb lett a csapat Hazard-ral, Rodrygóval, Viníciusszal. Az igaz, hogy nem szerzünk minden meccsen öt gólt, de akkor sem beszélhetünk arról, hogy nem rúgnánk elég gólt."

Új igazolások
"Ugyanez a csapat nyerte meg a bajnokságot. Természetesen minél több minőségi játékos van a keretben, annál jobb, de ez a csapat már megmutatta, hogy képes trófeákat nyerni. Tudjuk, hogy elég erős a mostani keret. Szükséges-e igazolni? Erről talán az elnök urat kellene megkérdezni."

Eden Hazard
"Hazard az edzésteljesítménye alapján egy nagyszerű játékosnak tűnik. Amint képes lesz három-négy mérkőzést végigjátszani és felvenni a szükséges sebességet, a régi Hazard-t láthatjuk majd.”

Kylian Mbappé
„Mbappé egy nagyszerű játékos. A Real Madriddal rengeteg labdarúgót hoznak szóba. Ha a klub minden egyes ilyen játékost megvásárolna, már legalább százan lennénk a keretben. Kedvelem a játékát, de ugyanúgy kedvelem Neymar és Coutinho játékát is. Mindannyian elképesztő játékosok, de Mbappé jelenleg a PSG játékosa, úgyhogy sok szerencsét kívánok neki.”

Lapok
„Ami a sárga és piros lapokat illeti, valójában nagyon óvatos vagyok a mérkőzéseken. Kontrollálom ezt a helyzetet. Remélem, hogy nem fognak leküldeni piros lappal a pályáról a jövőben.”

Gareth Bale
Nagyon jól kijött mindenkivel. Amikor a játékra összpontosít és formában van, akkor kétség kívül a világ egyik legjobbja. Számomra megtiszteltetés, hogy a csapattársa lehettem. Remélem, minden rendben lesz vele, és sikereket fog elérni a Tottenhammel. Elképesztő, milyen gólokat szerzett a döntő mérkőzéseket. Minden tiszteletem az övé – amikor eszembe jut Gareth, akkor mindig ezekre a csodás pillanatokra gondolok.

A Real Madrid fiataljai (Rodrygo, Valverda, Vinícius Jr.)
"Kellenek nekik a példaképek, akiket követhetnek, mert 4-5 éven belül ők lesznek a Real Madrid vezérei. Mi, akik már jóideje itt vagyunk, igyekszünk példát mutatni nekik. A klub nagyon jól ráérez a fiatal játékosok leigazolására."

Bajnokok Ligája
"Mindig a maximumot akarjuk nyújtani, erről szól a Real Madrid. Erős csoportba kerültünk, úgyhogy nagyon kell majd összpontosítanunk az Inter, a Mönchengladbach és a Shakhtar ellen is."

A jövő
"Imádom nézni a futballt, emiatt a feleségem dühös is néha, mert az egész napom meccsnézéssel telik. Edzősködés? Inkább nem, mert nagyon nehéz pozíció. Akármi történik, végül mindig az edzőnek kell elvinni a balhét."

Brazil válogatott
"Nagyon hosszú utat kell megtennünk, hogy magasba emelhessük a világbajnoki trófeát. Szerencsére remek keretünk van, tele tehetséges, fiatal játékossal. Meg akarjuk nyerni a vb-t, de előbb ki kell jutnunk, most csak ez számít."

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK