A Real Madrid sikerrel zárta az átigazolási szezont

Martin Ødegaard és Álvaro Odriozola visszatért a királyi gárdához, így egyedül őket tekinthetjük új arcnak a csapat háza táján – ennek ellenére a spanyol fővárosban sikeresnek érzik a mögöttünk hagyott átigazolási időszakot.

A blancók általában a címlapon szerepelnek, ha játékosmozgásról van szó (különösen Florentino Pérez regnálása óta), most azonban teljesen más irányt választottak: a hangsúly a Santiago Bernabéu felújításán és Kylian Mbappé jövő évi megszerzésén van (A legutóbbi hírek szerint a blancók nem 2022-ben, hanem már 2021 nyarán szeretnék leigazolni a francia támadót.).

A mostani átigazolási szezonban kiemelkedő szerepet kapott a spórolás mind az összegek, mind a fizetések terén, a Real Madrid pedig 200 millió eurós plusszal zárta ezt az időszakot, ami biztosítja a klub pénzügyi jövőjét egy olyan világban, ahol semmit sem vehetünk készpénznek.

Pérez és a technikai stáb májusban egyetlen célt tűzött ki: a fizetések csökkentését. Ekkor még 37 játékos számlájára utalt a klub, sokuk pedig nem szerepelt Zidane terveiben. A célkitűzést megvalósították, emellett az együttes akadémiája is pénzforrássá vált, a saját nevelésű játékosok eladásából 110 millió euró folyt be a kasszába. Javi Sánchez a Real Valladolidhoz került, Borja Mayoralt a Roma vette kölcsön, míg Achraf Hakimi, Sergio Reguilón, Óscar Rodríguez Dani Gómez és Jorge de Frutos eladása 90 millió eurónyi bevételt jelentett.

Az ifisták közül többen is máshol kezdik meg az idényt, így sikerült az akadémiából származó bevételeket 110 millió euróig feltornázni. Távozott többek között Pablo Rodríguez, Álvaro Martín, Franchu, Javi Hernández, Fran García, Martín Calderón, Miguel Baeza, Sergio López, Manu Hernando és Soro is.

Az első csapat játékosainak kölcsönadása is megér egy misét: Takefusa Kubo, Dani Ceballos, Brahim Díaz, Jesús Vallejo és Reinier is távozott átmenetileg, így a kölcsönadási díjak és a fizetések átvállalása miatt további 25 millió euróval gazdagodott a királyi gárda. James Rodríguez keresete teljes egészében eltűnt a költségvetésből, Gareth Bale esetében pedig felezik a klubok a a játékos fizetését.

A két, fentebb említett üzlet egyaránt 40 millió eurós megtakarítást jelentett a kiadási oldalon, így a habfehér együttes jövője gazdasági szempontból sokkal fényesebb, mint 2020-ban eddig bármikor.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK