Zidane: Büszkének és boldognak kell lennünk amiatt, amit ma tettünk

A Real Madrid zsinórban harmadik győzelmét is megszerezte a bajnokságban, köszönhetően Vinícius és Benzema találatainak. A lefújást követően Zinédine Zidane válaszolt az újságírók kérdéseire.

A mérkőzés

„Nagyon jól kezdtük az első félidőt és a második játékrész első 10-15 percét. A második félidőben kettő vagy három lehetőségünk volt. Már az ő térfelükön igyekeztünk nyomást gyakorolni rájuk, ebből sikerült kidolgozni ezeket a helyzeteket. Büszkének és boldognak kell lennünk amiatt, amit a fiúk ma letettek az asztalra.”

„A bajnokság még csak most kezdődött számunkra, négy mérkőzést játszottunk, három győzelem és egy döntetlen a mérlegünk. Örültem volna, ha ma a második találatot már az első félidőben vagy a második elején megszerezzük, Ha betalálsz, megváltoztatod a mérkőzést is.”

Zidane

Az ellenfelek

„Különböző csapatok ellen játszol és ők is lehetnek jó formában; erről szól a futball. Visszatekintve nem játszottunk végig úgy, ahogy akartunk, de néha meg kell szenvedned a győzelemért. Voltak jó pillanataik, a második félidőben kettő vagy három helyzetük is volt, de ez normális egy mérkőzésen.”

„Nem aggódom a gólok hiánya miatt. Még csak most kezdtük a bajnokságot és sok területen fejlődhetünk még. Ha nem játszol jól, a legfontosabb a három pont megszerzése, ezt pedig sikerült teljesítenünk ma. Courtois a csapat része, természetesen ma is voltak védései. Néha  minden kapus meg akarja menteni a csapatát. Helyzeteket dolgozunk ki, ez jó és ezt kell tennünk továbbra is. Megpróbáljuk még többször tehermentesíteni a kapusunkat.”

Vinícius

„Gólt szerzett ma. Mi mást kérhetnék még tőle? Keményen dolgozik és fejlődik. Örülnünk kell ennek. Nem fogok egy hibáról beszélni, csak a pozitívumokról és a gólról, ami mellesleg igazán szép volt.”

Kapott gól nélküli mérkőzés

„Nem fogok rossz érzéssel távozni. Igaz, hogy a Levanténak megvoltak a helyzetei, de nem aggódom. Tudjuk, hogy dolgozhatunk még azon, hogy kevesebb lehetőséget alakítsanak ki ellenünk, és ezt is fogjuk tenni. Nem megyünk el a pozitívumok mellett, megszereztük a három pontot, idegenben nyertünk 2-0-ra és gólt sem kaptunk. Örülhetünk mindezeknek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK