Zidane: Egy nagyon erős csapat volt az ellenfelünk

A Real Madrid hazai pályán 1-0-ra győzte le a Real Valladolid csapatát. A mérkőzés után Zinédine Zidane értékelte a látottakat.

A mérkőzésről: „Egy nagyon erős csapat volt az ellenfelünk, akik nagyon jól védekeznek. Tudtuk, hogy ez lesz a helyzet, számítottunk arra, hogy keményen kell dolgoznunk. Nehéz meccs volt, de újabb három pontot szerzetünk. A bajnokság még csak most kezdődött. Nem játszottunk szemet gyönyörködtetően, ezt el kell ismernünk. Türelemre és időre van szükségünk. Most a három pont megszerzése volt a kulcs, de fokozatosan fogunk fejlődni is, ebben biztos vagyok. Az első félidőben nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettünk volna, a mozgások sem olyanok voltak, mint amit megbeszéltünk. Éppen ezért változtatnunk kellett. Van ilyen. Nem csinálhatunk mindig mindent tökéletesen, ezért jó, hogy a srácok készen állnak a játékra. Ha a dolgok nem mennek jól, akkor készen kell állnunk arra, hogy változtassunk, ahogy ezúttal is tettük. A második félidőben jobbak voltunk, szereztünk egy gólt, letámadtunk, magasabban tudtunk labdát szerzeni. Ez az, amin változtatnunk kellett.”

Vinícius: „Örülök a góljának és a teljesítményének. Összességében viszont annak is, ahogy Marco és Carvajal beszálltak a játékba. Amikor változtatunk, akkor valami mást akarunk látni. Ezt sikerült is elérni a cserékkel.”

Hazard: „Nem tudom megmondani, hogy meddig nem lesz bevethető. Összeszedett egy rúgást a meccs előtti edzésen. Egy egyszerű görcsnek tűnt, de végül kiderült, hogy ennél többről van szó. Ennek a sérülésnek semmi köze Hazard korábbi sérüléséhez. A futballban történnek ilyen dolgok. Nem hiszem, hogy túlságosan sok időt kellene kihagynia, de nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyit. Hazard ideges, hiszen jól érezte magát, ahogy azt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is elmondtam. Van ilyen. Nem boldog, de tudja, hogy a sérülése nem komoly. Csak idő kérdése, ebben biztos vagyok.”

Kapott gól nélküli meccs: „Nagyon fontos szempont. Voltak gondjaink a kontratámadásokkal. Időről időre az ellenfél veszélyeztet téged. Amit mindenképp ki kell emelnem, hogy túlságosan sokszor veszítettük el a labdát, ami szokatlan. Örülnünk kell azonban a győzelemnek, hiszen ez még csak a szezon kezdete. Nyugodtak vagyunk. A játékosok mindent beleadtak. Tudjuk, hogy van miben fejlődni, és ezért fogunk dolgozni. Most viszont a három pont a legfontosabb.”

Courtois: „Igaz, hogy megmentett minket. Nem csak ma, hanem a minap is. Pontosan ezért van itt velünk. Ő a mi kapusunk. Ma jól játszottunk egy nagyon jó csapat ellen, és ha kockáztatsz, magasan támadod le az ellenfelet, akkor időről időre lekontrázhatnak.”

Jović: „Nem tudok megerősíteni semmit. Ahogy már elmondtam, október 5-ig bármi megtörténhet. Jović a mi játékosunk. Én vagyok az edző, én döntök a kezdőcsapatról. Ez minden. Nem fogok elárulni semmi mást. Minden kiderül október 5-ig. Bármi megtörténhet. Most itt van velünk, ezért a csapatért játszik, ez minden. Ma rá esett a választásom, és ennyi.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…