Vinícius: Azért küldött be az edző, hogy több helyzetünk legyen

Zinédine Zidane mellett Vinícius, valamint a meccs legjobbja címet bezsebelő Courtois is válaszolt az újságírók kérdéseire a Valladolid elleni győzelem után.

Vinícius

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Az első félidő komplikált volt, majd az edző beküldött engem és Asensiót, hogy több helyzetet tudjunk kialakítani, ezzel pedig megváltoztatta a mérkőzést. Ez a meccs más volt, mint a Betis elleni, de a legfontosabb, hogy mindkettőt megnyertük.”

„Az idény még csak most kezdődött, nem játszottunk barátságos meccseket, szóval nem egyszerű a helyzet. Nem volt sok időnk edzeni, nem úgy, mint az előző idényben. Tudjuk, hogy ha sikerül kapott gól nélkül lejátszani a meccseket, akkor képesek lehetünk győzni, hiszen vannak olyan játékosaink, akik sok gólt tudnak szerezni a szezon során. Dolgozunk azon, hogy fejlődjünk a támadásokban.”

Courtois

„Csak a három pont számít, de tovább kell fejlődnünk. Be kellett mutatnom néhány védést. Nem zártuk le a meccset, az ellenfél pedig nyomás alá helyezett minket. Nem volt meg a kellő sebességünk a labdával, nem tudtunk egy fokozattal feljebb kapcsolni, pedig az ellenfelünk nagyon jól védekezett. A második félidőben gyorsabb lett a játékunk és jobbna néztek ki a dolgok.”

„A játékrendszer nem számít. Ha taktikai szempontból rugalmasak vagyunk, akkor bárkit meg tudunk lepni, legyen szó 4-3-3-ról vagy 4-4-2-ről. Ha az edzőnek van terve, azt jól kell megvalósítanunk, emellett egy kicsit gyorsabban kell játszanunk.”

„Nem láttam Hazard-t. Küldtem neki egy üzenetet, ő pedig elmesélte, hogy mi volt a baj. Az edzéseken jól teljesített, alig vártam, hogy lássam őt a pályán. Az edzéseken nagyszerű volt, megvolt a sebessége. Ez most nem a legjobb helyzet számára, de nem a bokájával van baj, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a válogatott szünet után már velünk lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…