Egytől egyig: Real Madrid – Real Valladolid (1-0)

Folytatódott a csapat győzelmi sorozata, bár a hétvégi mérkőzéshez hasonlóan most is szenvedősen sikerült begyűjteni a három pontot. De most ez a legfontosabb, a többi majd jön lépésről lépésre. Szubjektív gondolatok következnek, nézzük a pontszámokat!

Csapatok

Real Madrid (7)

Néhány nap elteltével újra a kétcsatáros megoldás mellett döntött Zidane, aminek több szempontból is különösen örültem. Egyrészt ismét bebizonyosodott, hogy működik a telepátia a francia mesterrel, hiszen ismét telibe találtam a kezdőt. Másrészt már nagyon látni szeretném a formában lévő Jovićot, ehhez viszont nem öntőformákra, hanem játékpercekre van szüksége. Ezt is megkaptam. Az első félidőben szemmel láthatóan jobban működött ez a 4312-es felállás, mint a Betis ellen. Sokkal tudatosabban mozogtak a játékosok támadásban, sokkal jobban megvolt az összhang és sokkal folyamatosabb volt a játék. Bár még mindig fel-feltűnnek a vaktában bekanyarintott labdák, de közben többször is gyors, kombinatív játékkal sikerült az ellenfél védelmét feltörni. Csak azokat a helyzeteket kellene végre gólra váltani. Persze a „tökéletes” felirat még így is valahol a távolban egy apró pontnak tűnik, de nem is szabad türelmetlennek lenni.

Real Valladolid (6)

Ismét egy stabil, összeszedetten játszó kiscsapat, akik nemcsak védekezni, de ha úgy adódik, akkor támadni is tudnak. Mondjuk fura lenne, ha nem tudnának a spanyol első osztályban. Tették a dolgukat fegyelmezetten, de szerencsére a Real Madrid kapuja előtt nem voltak elég élesek – meg ugye van egy NAGY BELGÁNK. A dicséretek tengerében azért azt is el kell mondani, hogy ha az elején koncentráltabb a Madrid, akkor gyorsan eldőlt volna ez a meccs – sok-null arányban. De ugye, ha öregapámnak meg áramszedője lett volna…

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modrić (8,5)

Ahogy a szerkesztőségen belül, úgy bennem is nagy csatát vívott a meccs embere címért Courtois-val. Mégis őt választottam, mert élmény volt nézni minden egyes mozdulatát. 35 évesen is úgy robotol, osztogat, szerel és ad finom kötényeket az ellenfélnek, mint senki más. Már a Betis ellen is látszott rajta, hogy formában van, lendületet hozott a csapat játékába, tegnap ezt 90 percen át tartotta is. És a számok sem hazudnak: 92%-os pontossággal passzolt, hatszor sikeresen cselezte ki az ellenfelet és adott négy kulcspasszt is. Kár azért a kapufáért. Csak így tovább, Luka!  

Thibaut Courtois (8,5)

A legjobb kőműveseket is megszégyenítve húzza fel a falat a kapu elé. Nagyon megnyugtató, hogy egy ilyen Courtois áll a kapuban. Magabiztos, nyugodt, jó formában véd és elképesztő milyen reflexei vannak. Emellett lábbal is sokat fejlődött, ez pedig nagy fegyvertény a labdakihozataloknál. A védései meg nagyon kellettek, de igazából pontosan ezért van ott.

Alvaro Odriozola (6,5)

Először lépett pályára a csapatban, mióta tett egy háromkupás kitérőt Münchenben, és egyáltalán nem volt vele probléma. Elképesztő, milyen gyors, többször is méteres hátrányból futotta be a kontrázni készülő Valladolid-játékost. Előrefelé még mindig kapkodó a játéka, de teljesen jól meg fogja oldani Carvajal tehermentesítését.

Raphael Varane (7,5)

Ez bizony megint rendben volt. Szerencsére a City elleni rövidzárlat tényleg rövidre sikerült. Hiba nélkül hozta le a mérkőzést, közben volt három labdaszerzése és öt tisztázása is. Ismét látszott rajta, hogy magabiztosan igazgatja a védelmi vonalat. Remek párost alkotnak Ramosszal, bízom benne, hogy Ramos nélkül is képes lesz ilyen teljesítményre.

Sergio Ramos (7)

Kapitány, kapitányom. Mondhatni csak a szokásos dolgok: hátul igazi vezér, elöl gólhelyzetek és a tipikus értetlenkedés, mikor valakit a földön lát. Egy labdaszerzéssel és hét tisztázással zárta a találkozót.

Marcelo (7)

Jó volt újra a kezdőben látni őt, ez a csapat játékán is meglátszott. A támadások nagyrésze baloldalra tolódott át, ennek köszönhetően már a 10. percben gólt is szerezhetett volna, majd egy kulcspasszából Modrić rúgatott majdnem gólt Jovićcsal. Ugye a játékának sokszor a védekezés látja kárát, most is volt, hogy az ő oldalán, vagy az ő labdavesztéséből indult el a Valladolid támadása, de ezekből nem lett végül probléma.

Casemiro (7)

Ritkán látni olyan meccset Casetől, amikor nem is látni. Bár a mérkőzés elején többször is úgy éreztem, mintha nem találna a helyét a pályán, aztán hozott egy extrákkal nem tűzdelt, de tőle elvárt teljesítményt. Egyedül a helyzetét oldhatta volna meg egy kicsit elegánsabban annál, minthogy kettétöri a kapufát. Nem szabad ilyen sokáig nyomni a lövésgombot.

Fede Valverde (8)

Csodálatos. Ismét. És tényleg addig fut, amíg viszi a lába. Egy ilyen Fede nagy erőssége lesz idén a csapatnak. Bejátszotta az egész pályát, végig pörgött, majdnem gólt is szerzett, és az sem rajta múlott, hogy nem osztott ki néhány gólpasszt.

Isco (6,5)

Sérülése után új lendületet hozott a Betis ellen, emiatt éreztem, hogy most a kezdőben fog helyet kapni. Ebben a hadrendben még nagyobb szabadságot tud kapni a középpálya és a támadók között, próbálkozott is lelkesen, de most inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Luka Jović (8)

Szombaton elkezdte, szerdán rápakolt egy lapáttal és folytatta. Mármint a beilleszkedést és a formába lendülést. Azt eddig is tudtuk, hogy jó felépítésű és kvalitású játékos, de tegnap ezt meg is mutatta: ügyesen cselezgetett, megtartotta a labdákat, ment neki a gyors, rövidpasszos játék és fejjel is veszélyes volt. Érezte a játékot, a társakat, jól helyezkedett, jól érkezett a passzokra – az az apró gól hiányzott csak. De biztos vagyok benne, hogy jönni fog neki. Sőt, jönni fognak neki. Zsákszámra.

Karim Benzema (7)

Nincs olyan rendszer, amiben ne élne meg. Talán csak az énközpontú rendszer. De azt meg ugye másért hozták létre. Szóval Karim megint nem lőtt gólt, Karim megint eladott pár labdát, Karim megint végigjátszotta a meccset. Igen. De Karim közben olyan észrevétlenül nyit meg területeket és segíti a támadásépítést, ahogy kevesen. Érti a játékot és minden bizonnyal érti Zidane-t. Valószínűleg ezért nem ő lett lecserélve, pedig én is inkább Jovićot hagytam volna a pályán.  

Cserejátékosok

Dani Carvajal (7)

A szerkezetváltáskor hozta be Zidane, minden bizonnyal azért, hogy frissebb legyen a jobb oldal, főként támadásban. Dani ezt a feladatot jól el is látta – a kezdőhelye azért még nincs veszélyben.

Marco Asensio (7)

Nagyon vártam már, hogy újra visszatérjen. Továbbra is hiszek benne, hogy meghatározó játékosa tud lenni a Real Madridban. Most is lendületet hozott a támadójátékba, bátran játszott. Igaz, ez többször pontatlansággal is párosult, de a lényeg, hogy újra pályára lépett.

Vinícius Jr. (7,5)

Veni, Vidi, Vini Jr. És valóban – jött, látott és megnyerte a meccset. Annyira nem volt meggyőző abban a félórában, a cselei is esetlenek voltak, de legalább küzdött, hajtott, és a labdaszerzése után még a győztes gólt is megszerezte. Tudom, kellett hozzá a szerencse. De azért kellett hozzá Vini is.

Borja Mayoral (6,5)

Újabb értékes percek a pályán, de most azért nem tudta megváltani a világot.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)

Egy jóideje próbálom megérteni, hogy sokak szerint miért ő a sikertelenség (sic!) oka. Minden bizonnyal velem van a baj, de messze nem látom ennyire borúsan a dolgokat. Főleg nem a háromhetes szünet utáni harmadik meccs után, amikor végre zsinórban kétszer új formációt próbálgat, új játékosokat próbál beépíteni. Bármilyen furán hangzik, de Zidane sem hülye. Vagy legalábbis tudja, mit csinál. Abból főz, amije van. És egyébként nem főz rosszul, igaz az alapanyag is messze van a rossztól. Sokszor hajlamosak vagyunk vágyódó tekintetünket a szomszéd tehenére szegezni és erős bezzegelések közepette megfeledkezni arról, hogy azért annyira nem sz*r minden. Tudom, mert velem is megesik.

Röviden: tetszett a kezdő, tetszett a frissítés. A cserék is tudatosak voltak, fel kellett rázni a csapatot. Egyedül Jovićot hagytam volna még a pályán Benzema helyett. De ugye, ami késik…

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…