Valverde: Addig futok, amíg a lábam bírja

A fiatal középpályás a Realmadrid TV egyik műsorának vendége volt, ahol beszélt a futball mellett a magánéletéről is.

A Betis elleni győzelem: „Nagyon kemény meccs volt, sok minőségi játékosuk van, akik remekül játszanak. Jól védekeznek és nehézzé teszik a meccseket. Jól játszottunk, amikor az edző kérte, nyomást gyakoroltunk rájuk, ez jól látszott. De most már vége az ünneplésnek, már a Valladolid elleni meccsre kell koncentrálnunk, ahol szintén nyerni szeretnénk.”

Gól a Betis ellen: „A gólszerzés nagyon különleges örömmel tölt el, ez pedig további motivációt jelent a javulásra. Nagyon élvezem, hogy mindent beleadok a pályán, az a dolgom, hogy fussak, segítsem a csapatot, és keményen dolgozzak addig, amíg csak bírja a lábam. Sok embernek ajánlottam a gólomat, mivel nem szerzek túl sokat. A feleségemnek, a fiamnak, édesanyámnak és testvéremnek, aki egyébként a születésnapját ünnepelte.”

Elfáradsz valaha a futásban? „Ez is a középpályások szerepének része. Mindent szívesen csinálok a pályán. Annyit kell futnom, amennyit csak tudok, ez a dolgom, és szeretem is ezt csinálni. Addig futok, amíg a lábam bírja, ha pedig be is találok, az még jobb.”

Valverde

92%-os passzpontosság a Betis ellen: „Ahogy fejlődök játékosként, egyre jobb leszek ebben is. Keményen kell dolgozni a javulás érdekében, ezt a mutatót is javítanom kell. Nincs sok értelme annak, ha azért futok, hogy fussak. Ha a futás mellett még jól is passzolsz, az sokat segít.”

Zidane: „Bátorít engem arra, hogy törjek be a tizenhatoson belülre, mivel megvan ehhez a fizikumom. Próbálok figyelni arra, amit mondd, mivel az én érdekemben teszi mindezt. Meg kell változtatnom azokat a dolgokat, amiket ő kér tőlem, és meg kell próbálnom tovább javulni.”

Közös munka a CKM-mel: „Sokat adnak nekem. A rivalizálás a csapaton belül nagyon jó. Versengünk, de jó viszonyban, ami segít a fejlődésben. Amikor te játszol, akkor sok tanáccsal látnak el és támogatnak. Az, hogy tanácsokat adnak, sokat segít a fejlődésemben. Büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy olyanok segítenek és látnak el jó tanácsokkal, akik ilyen sok címet nyertek már.”

Középpályás szerep: „Manapság nem lehet már csak a csatárokra rakni a gólszerzés terhét. Mindenkinek támadnia és védekeznie kell, ha pedig kisegíthetjük őket azzal, hogy gólt szerzünk, az csak jó. Az a dolgunk, hogy megtegyük a magunkét a Real Madrid győzelme érdekében.”

A keret: „Minőségi keretünk van; sok játékosunk van, akik mindent megnyertek. Ez nagyszerű. A fiataloknak, akik látják, hogy ezek a futballisták milyen keményen eddzenek, motiváló. Nagyon erős egységet alkotunk. Ha játszanod kell, mindenki ott van, hogy támogasson. Mindannyiunknak szeme előtt ugyanannak a célnak kell lebegnie: annyi címet nyerni, amennyit csak lehet.”

Magánélet: „Én egy nagyon csendes ember vagyok. Az életem nem sokat változott. Boldogsággal tölt el, hogy mindent meg tudok adni a fiamnak. Mindenki megőrül érte, én teljesen háttérbe szorultam, de a legfontosabb számomra az, hogy ő jól van.”

Felismeri-e őt a fia: „Igen, amikor hazaérek, mindig nagyon örül nekem, ez pedig örömmel tölt el egy édesapát. Itt van ez a kép, amit a feleségem küldött át nemrég. Nem mondom, hogy 90 percig, de sokáig néztem, és nagyon boldog voltam ettől.”

Visszatérés a Di Stéfanóba: „Izgatottak vagyunk emiatt, nagyon szeretnénk győzni, hogy feltörjenek az előző idény különleges emlékei.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK