Ennyit kell fizetnie a klubnak Mbappéért

A PSG támadója 100 millió euró körüli összegért válthat klubot, amennyiben nem hosszabbítja meg szerződését, más esetben 250 milliót kellene átutalni a párizsiak számlájára.

Kylian Mbappé jövője továbbra is nagy kérdőjel a francia fővárosban. A fiatal csillag a futballtörténelem egyik legnagyobb átigazolásának lehet a főszereplője, az árát pedig az fogja meghatározni, hogy aláírja-e a PSG által felkínált szerződést, vagy sem. A L’Équipe igyekezett megbecsülni a játékos értékét, és ez alapján elhelyezni őt a jövő évi piacon.

Ha a fiatal támadó meghosszabbítja jelenlegi kontraktusát, piaci értéke 39 millió euróval ugrik meg – másképp fogalmazva 242 millió euró helyett 281-et ér majd. Ezt egyedül Jadon Sancho múlhatja felül: ha a Dortmund tehetsége 2024-ig a német klub kötelékében marad (jelenleg 2023-ig köti szerződés a Ruhr-vidéki együtteshez), értéke 43 millióval emelkedik meg.

Jelen pillanatban Kylian Mbappét tartja a világ legdrágább játékosának több meghatározó portál is – a Transfermarkt szerint 180 millió eurót ér, a KPMG adatai szerint 200-at, a CIES pedig 242 millióra taksálja őt. A koronavírus miatti leállás a francia ligában azonban negatív irányba is befolyásolhatja ezeket az értékeket, mintegy 10%-os csökkenést eredményezve.

A L’Équipe információi szerint a királyi gárdának körülbelül 100 millió euróba kerülne a transzfer. Ez az összeg csak elméleti síkon létezik jelenleg, de könnyen képbe kerülhet majd annak függvényében, hogyan változik a piac az elkövetkezendő hónapokban. Ha a fiatal támadó kijelenti, hogy a hosszabbítás helyett távozni szeretne az idény végén, piaci értéke Lionel Messiéhez lenne hasonló (100 millió euró), annyi különbséggel, hogy a francia 11 évvel fiatalabb…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK