2020. December 4., Friday

Ramos: A mentalitásunk volt a legfontosabb

  • K. Matyi
  • Sept. 27, 2020, 10:13 a.m.
A Real Madrid mindhárom pontot elhozta a Benito Villamarínból, 3-2-re legyőzve a Betis együttesét. A lefújást követően Sergio Ramos és Fede Valverde álltak az újságírók rendelkezésére.

Ramos:

„Az első 15 percben nagyon jók voltunk. Az első gólig domináltuk a meccset, ez magabiztossággal töltött el bennünket, a végén azonban keményen meg kellett küzdenünk a sikerért. Ha olyan csapatoknak adod át a labdát, akik szeretik birtokolni azt, lehetőséget kínálsz nekik a helyzetteremtésre, és kockáztatod, hogy gólokat fognak szerezni. A mentalitásunk volt a legfontosabb, a csapat fordításra éhesen tért vissza, és pontosan ezt tettük. Hamar felfejlődtünk, így sikerült ismét játékba lendülnünk.”

„Jó leckeként tekintünk erre. Nem fordíthatunk mindig, ha hátrányba kerülünk. Legutóbb nagyon jól játszottunk, egyedül a kapu előtt nem voltunk elég éhesek. Ma rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és fantasztikus második félidőt produkáltunk, dominánsak voltunk, és ez jelentette a kulcsot a három pont megszerzéséhez, ami rendkívül fontos volt számunkra.”

Ramos

A klub pénzügyi helyzete

„Ezek a döntések nem ránk tartoznak. A mögöttünk hagyott idényben úgy cselekedtünk, hogy a klub minden alkalmazottja megkaphassa a teljes fizetését. Mindig segítjük ezt az egyesületet, kifejezzük szolidaritásunkat, ez a kötelességünk is, hiszen megvan a lehetőségünk rá. Amikor szükség van a segítégünkre, mi mindig itt leszünk.”

Vitatható pillanatok

„Ismét látnom kellene őket, mert kicsit távol álltam az eseményektől, így nem is tudnám kommentálni őket. Az alapján, amit hallottunk, tiszta tizenegyes volt, de már semmit sem tehetünk ezzel kapcsolatban. Néha segítenek, néha pedig ellenünk ítélnek, de ez a futball. A játékvezető azért van, hogy a lehető legjobbját nyújtva irányítsa a találkozót, és nem gondolnám, hogy ez szándékos volt.”

Valverde

Valverde:

„Az első félidőt nagyon jól kezdtük, aztán nyomás alá helyeztek, a minőségi játékosaik pedig nagy segítséget nyújtottak nekik abban, hogy megfordítsák a mérkőzés állását. A félidőben az edzőnk ismét a helyes útra terelt bennünket. A Real Madridban játszani azt jelenti, hogy mindig a győzelemre hajtasz, ha pedig a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, dühösek leszünk. Ma sikerült győzelmet aratnunk, és ez motivál minket.”

„Nehéz volt visszatérni a normális kerékvágásba a korlátozások után, és ilyenkor kérdések gyötörnek magaddal kapcsolatban. Meg kell ragadnod a lehetőségeket, és ma pont ezt tettem. Nem számít, ki szerzi a gólokat, a legfontosabb dolog a győzelem.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): K. Matyi

Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella