Beszámoló: Real Betis – Real Madrid: Fontos három pont a Benito Villamarínban

A címvédő 2-1-es hazai vezetés után is talpra tudott állni, ezzel pedig nagyon fontos három pontot sikerült bezsebelnie a Benito Villamarínban. A meggyőző második félidőben mutatott teljesítmény erős kiinduló alapot nyújthat majd Zidane legénységének a folytatásban.

A játék elképesztő tempóban indult el, lehetőségek pedig mindkét oldalon adódtak. Először a vendégek tudtak veszélyeztetni, amikor Casemiro tökéletesen kivitelezett átadása megtalálta Mendy-t, aki egy megindulást követően vette célba a kaput, de lövése végül elkerülte azt. A hazai együttes gyorsan reagálni tudott, de Courtois földöntúli bravúrját követően továbbra sem változott az állás Sanabria fejesét követően.

Fölény az első játékrészben
Az első félidő elején ide-oda kapkodhattuk a fejünket a folyamatos támadások és ellenakciók miatt, míg végül negyedóra elteltével az első gól is megszületett. Benzema beadására Valverde érkezett, aki hibátlanul lőtte el a labdát a hazaiak kapusa mellett. 0-1. A blancók nagyon hamar tovább is növelhették volna az előnyüket. Benzema labdáját még Bartra tisztázni tudta, de az egyenesen Sergio Ramoshoz került, akinek a lövése centikkel kerülte csak el Robles portáját. A madridi együttes nagyon veszélyesen játszott, de a Betis szépen lassan vissza tudott jönni a mérkőzésbe. A 35. percben Canales labdáját Mandi ellentmondást nem tűrően fejelte be Courtois kapujába, az állás 1-1. A dolgok még rosszabbra fordultak a királyi gárda szempontjából, miután Carvalho bombáját sem a védelemnek, sem a vendégek kapusának nem sikerült elég gyorsan lereagálnia, így előnyhöz jutott a hazai együttes (2-1). A Real Madrid csapatkapitánya még veszélyes tudott lenni a hazai kapura Kroos beadását követően, de az eredmény így sem változott a félidőig. Ráadásul a német karmestert egy esetleges sérülés veszélye miatt le is kellett cserélnie Zidane-nak, a helyére így Luka Modrić állhatott be.

Benzema, Valverde

A második félidő alakulása
A francia tréner még egy cserét eszközölt, így Ødegaard-t Isco váltotta a pályán. A változtatásoknak a 48. percben meg is lett az eredménye. A csapat ígéretes támadásának végén Carvajal beadását követően Emersonról a saját kapujába pattant a labda, ezzel pedig ismét döntetlent mutatott az eredményjelző tábla. A bekapott gól új energiákat adott a vendégcsapatnak, az esélyeik pedig csak még tovább nőttek azzal, hogy a 67. percben emberhátrányba került a Betis. Emerson utolsó emberként követett el szabálytalanságot Jović ellen, aki épp azt a bizonyos várva várt találatot szerette volna megszerezni.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva megtekintheted.

Az utolsó 20 percben Real Madrid egyre nagyobb nyomást helyezett a hazaiakra, Benzema azonban nem tudta módosítani az állást, miután egy kicsit hosszú labdával kínálta meg őt Valverde. A 82. minutumban azonban már más volt a helyzet, hiszen a vendégcsapat büntetőhöz jutott. A VAR megállapítása szerint nem sokkal korábban Bartra kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezzel megfosztva Mayoralt a lövés lehetőségétől, így Sergio Ramos készülődhetett a tizenegyes elvégzéséhez. A kapitány zsinórban a 17. büntetőjét is belőtte, ezzel pedig a három pontot is megszerezte a királyi gárdának. Később még Isco és Benzema is gólt rúghatott volna, az állás végül nem változott, így a Real Madrid 3-2-es győzelemmel távozhatott Sevillából.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK