Zidane: Összességében jól teljesítettünk

A francia mester a Real Sociedad elleni döntetlen után.

„Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Összességében jól teljesítettünk. Az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a gól volt, és egy kis gyilkos ösztön elől, lényegében akkor, amikor jöttek a lehetőségek. Az első 40 percben jól játszottunk, aztán a második játékrészben nem sikerült helyzeteket kialakítani, de összességében elégedettek lehetünk a teljesítménnyel.”

„Mindig győzni akarunk, úgyhogy ebben az értelemben eldobtunk két pontot, de a helyzetek kialakításával voltak gondjaink, különösen a második félidőben. Az első játékrészben három ziccerünk is volt, de hiányzott a gyilkos ösztön.”

Zidane

„Nem változtattuk meg a játékrendszert. Ez nehéz, mivel lehozhatod a csatárodat, de ha kettő másikat pályára küldesz, akkor változtatsz a rendszereden, én pedig ezt most nem akartam. A szélekre kellett felküldenünk játékosokat, ezt is tettük. Az elejétől irányítottuk a meccset. Két vagy három nagy helyzetünk is volt, nem gondolom, hogy gond lett volna az erőnléttel. Casemiro nem kezdett, ez egy egyszeri eset volt, ennyi.”

„Védekezésben nem hibáztunk, ami fontos. Erre építve próbáltunk előretörni, de nem sikerült. Tudjuk, hogy javulnunk kell ebben. Tudjuk, hogy a játékosaink tisztában vannak azzal, hogy hogyan védekezzenek, és mindenki jól is teljesített ebben ma este. Ha jól védekezünk, az azért van, mert mindenki odatette magát. Most megpróbálunk majd támadásban is jobbak lenni.”

„Örülök, hogy Martin debütálhatott, ahogy ő is. Lépésről lépésre kell haladni. Nem volt gond a térdével, ami a legfontosabb. Az első meccsünk volt ez, három hetünk volt felkészülni erre az idényre, és egyetlen barátságos mérkőzést játszottunk. Egyre jobbak leszünk majd. Nem tudtunk gólt lőni, de ezen tudunk dolgozni.”

„Van egy keretünk, amelyből ki kell választanom azokat, akik játszanak. Ma is ez történt. A következő meccsre fogunk koncentrálni, de nincs gondom egyik játékosommal sem. Ahogy mondtam korábban, nem akartam változtatni a terven, Karimnak játszania kellett, én pedig nem akartam lecserélni, mivel jól teljesített.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK