Beharangozó: Real Sociedad – Real Madrid: A bajnok megkezdi menetelést

A Real Madrid San Sebastiánban lép pályára ma este.

A Real Madrid, a spanyol bajnokság címvédője ma este megkezdi a bajnoki menetelést. A regnáló bajnok a Real Sociedad ellen lép pályára 21:00-kor a Reale Arenában. Zidane és a játékosai tudják, hogy a bajnoki cím eléréséhez meg kell ismételniük a tavalyi hajrában látott remek menetelést, melynek során 10 győzelmet értek el sorozatban, hogy végül már az utolsó előtti fordulóban bebiztosítsák az első helyet a tabellán.

A blancók a második fordulóval szállnak be a küzdelembe, miután a Real Madrid – Getafe összecsapást a csapat európai szereplése miatt elhalasztották. A csapat Valdebebasban intenzív előszezont csinált végig.

Benzema

„A csapat nagyon jól felkészült. Ahogy az előző szezonban, úgy most is az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot” – mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az edző 22 fős keretében meglehetősen sok a hiányzó, azonban ott van Ødegaard, Mayoral és Odriozola is, akik friss visszatérőként kaphatnak lehetőséget. A csapat célja az, hogy továbbvigye jó sorozatát, hiszen a legutóbbi 11 bajnoki nyitómeccsén nem talált legyőzőre (8 győzelem, 3 döntetlen).

Nem ez az első alkalom, hogy a Real Madrid a Real Sociedad otthonában kezdi meg a bajnokságot. A 2016/2017-es kiírásban, amikor Zidane első bajnoki címét nyerte edzőként, az 1981/1982-es, továbbá az 1941/1942-es kiírásban volt még erre példa. Az Imanol Alguacil által irányított ellenfél hatodik helyen zárta az előző idényt, és egy Valladolid elleni döntetlennel kezdte meg az aktuális szezont.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK