Zidane: Ødegaard minőségi játékos, sokat adhat a csapatnak

Vasárnap este a Real Madrid számára is elkezdődik a spanyol bajnokság 2020/21-es idénye. Zidane ma megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol a Real Sociedad mellett beszélt a csapatról, az esetleges igazolásokról és Bale-ről is.

Az ellenfél
"A csapat nagyon jól felkészült a holnapi találkozóra. Volt elég időnk, mindannyian nagy lelkesdéssel várjuk az első meccsünket. Most fejeztük be az utolsó edzésünket, holnap pedig már élesben kell vizsgáznunk. Örülünk, hogy végre újra tétmeccset játszhatunk. A Real Sociedad egy nagyon jó csapat. Minden évben bizonyítják, miért kell nagyon odafigyelni rájuk. Nemcsak jó csapat, de nagyon jó futballt is játszanak. Sohasem könnyű ellenük, de a sorsolás így hozta, hogy San Sebastiánba kell utaznunk. Mi készen állunk, nagyon várjuk már a kezdősípszót."

Itt nézheted meg, kiket nevezett Zidane az első bajnokira.

Harc a ligaelsőségért
"Ahogy az előző szezonban, úgy most is az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ez sohasem fog változni. Ezzel jár, ha a világ legnagyobb klubjánál vagy. Ennek megfelelően készültünk fel a bajnokságra, az elsőtől az utolsó fordulóig a tőlünk telhető legtöbbet fogjuk megtenni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Ha ugyanúgy, ahogy tavaly, csapatként edzünk és játszunk, akkor biztosan meg lesz az esélyünk az aranyéremre. Tudjuk, milyen nehéz ez a bajnokság, de a játékosok nap mint nap azért dolgoznak keményen, hogy sikerre vezessék a csapatot. Minden évben egyre nehezebb, mert egyre erősebbek az ellenfelek."

A csapat
"A csapat nem sokban változott, nagyrészt azokból áll, akikkel sokmindent megnyertünk már. Minden játékosnak nagy kihívás a spanyol bajnokság, de a célunk közös: meg akarjuk ismételni az előző szezon sikerét. A körülmények nem könnyűek, sok ember küzd nehézségekkel, gondolok mindannyiukra. Emellett pénzügyileg sem egyszerű a helyzet, de szerencsére a futball visszatérhet a pályára. Alkalmazkodnunk kell az eseményekhez, biztos vagyok benne, hogy sok változás lesz a szezon során. Készen kell állnunk mindenre."

Érkezők és távozók
"Még bármi megtörténhet október 4-ig. Mást nem tudok mondani. A legfontosabb, hogy a csapatnak jól sikerült a felkészülés. Mindenki elszánt, nekem csak ez számít. Ennek ellenére még bármi lehet. Nem lesz több érkező és távozó, de október 4-ig bármi megtörténhet."

Eden Hazard
"Már jobban van, és egy játékosnál mindig az a legfontosabb, hogyan érzi magát. Indul az új szezon, ezért semmi másra nincs szüksége, csak hogy 100 vagy épp 120 százalékos állapotban legyen. Odafigyelünk arra, hogy a játékosok teljes mértékben fel legyenek készülve az idényre."

Martin Ødegaard
"Voltak kisebb problémái, de úgy gondolom, hogy már jól van. Visszatért, és a csapatban betöltött szerepe ugyanolyan fontos lesz mint a többi játékosé. Tudom, hogy a legjobb játékosok állnak rendelkezésemre, ez mindig is igaz volt. A legfontosabb, hogy minden játékos készen álljon, és tudom, hogy Martin készen áll – ahogy mindenki más. Egy minőségi játékos, sokat adhat a csapatnak. Mindig a legjobb játékosok játszanak a Real Madridban. A fejlődése lenyűgöző volt az évek alatt. Nagyszerű szezont futott tavaly a Sociedaddal, mostmár egy sokkal kompletebb játékos."

Marco Asensio
"Sérülése után folyamatosan egyre jobb formába kerül. Egyelőre különedzéseket végez, de minden megfelelően halad. Volt egy kis ijedtség, amikor a válogatottnál volt, de már sokkal jobban érzi magát. Nem szabad siettetni a dolgokat, amikor teljesen készen fog állni, akkor csatlakozik újra a csapathoz."

Rodrygo
"Rodrygo az első csapathoz tartozik, és ez nem is fog változni. Gratulálunk neki, amiért meghívót kapott a nemzeti csapatba."

Gareth Bale
"Nem olyan egyszerű a helyzet, de folynak a tárgyalások, Bale pedig Londonban van. Sohasem volt vele problémám. Nagyon jól tudom, mit tett ezért a klubért, ezeket a dolgokat senki nem veheti el tőle. Annyit mondhatok, hogy még nem írt alá, nincs meg az egyezség. Bár sok ember akarja úgy beállítani, de sohasem volt problémánk egymással. Senki sem kérdőjelezheti meg az itt elért sikereit. Ha most változás lesz a karrierjében, akkor annyit tehetek, hogy sok sikert kívánok neki."

"Nem beszéltem vele mostanában. Tudjuk, milyen remek eredményeket ért el, rengeteg trófeát nyert a Real Madriddal. Minden játékos, aki csatlakozik a Real Madridhoz, nagyon jól tudja, milyen nagy klubról van szó. Bale sokszor bizonyította képességeit. Most meg kell várnunk, hogy mi fog történni. Tudjuk, milyen nagyszerű játékos, tudjuk, milyen csodás dolgokat tett itt az elmúlt hét évben. De ez arról is szól, hogy mit akar maga a játékos. Nem fogok most ebbe belemenni. Azt tudom mondani, amit már sokszor elmondtam: Bale ragyogóan teljesített a Real Madridban. Mindenkinek meglehet a véleménye a szituációról. Gareth még mindig a mi játékosunk, meg kell várnunk, hogy mindent lezárjanak. Nem fogok olyan dolgokról beszélni, ami még nem biztos."

Bale távozása
"Ilyen az élet. El kell fogadnod a dolgokat, mert annak is megvolt az oka, hogy ittmaradt. A legfontosabb, hogy mit szeretne a játékos, ezzel kapcsolatban nem változott a véleményem. A klubbal és a játékossal együtt próbálunk megoldást találni, de végső soron a játékos hozza meg a döntést. Ahogy már mondtam, nem volt soha semmilyen problémám Bale-lel. Nem esik le semmilyen teher a vállamról, hiszen erről szól a munkám. Ha most nem Bale-ről, akkor valamelyik másik játékosról beszélnénk. Mindig számítok az összes játékosomra, a legfontosabb, hogy versenyhelyzet legyen."

Reguilón
"Most pedig róla kérdeztek. Szeretném megragadni az alkalmat és gratulálok Reguilónnak a fantasztikus szezonjáért. A Real Madrid játékosa, de kapott egy lehetőséget, hogy folyamatosan játsszon. Minden posztra két játékos van a keretben, és már van két balhátvédem. Három vagy négy balhátvéd egy csapatban már problémákat szül. A legjobbakat kívánom Reguilónnak, remek idénye volt a Sevillával, megérdemli, hogy csatlakozzon a Tottenhamhez."
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK