2020. November 27., Friday

Varane: Ha hibázol, gyorsan tovább kell lépni, ilyen a topfutball

  • Gy. András
  • Sept. 14, 2020, 1:57 p.m.
A Real Madrid francia védője a City elleni hibákról és a Sergio Ramosszal alkotott párosukról.

Arról, hogy ha Sergio Ramos egyszer visszavonul, ő is lehet a csapatkapitány: 
„Nagyon nehéz a jövőt tervezni a jelenlegi helyzetben. A Real Madrid egy óriási klub, nagyszerű játékosokkal. A legfontosabb, hogy mindenki végzi a feladatát a csapatban. Amikor sorozatban nyertük a BL-címeket, akkor tizenegy vezér volt a pályán minden alkalommal. Sergio egy legenda Madridban. Jelenleg nem foglalkozom a jövővel, de az biztos, hogy ő egy nagyon fontos játékos számunkra.” 

„Ami biztos, az az, hogy remekül kiegészítjük egymást a játékunkkal. Vannak kvalitásaink, amelyekkel tökéletesen kiegészítjük a másikat. Hosszú évek óta játszunk már egymás mellett, úgyhogy nagyon jól ismerjük egymást. A védelem párokban működik, nagyon fontos egymás megértése. A jövőre nézve nehéz magadat elképzelni úgy, hogy ő már visszavonult. A magam módján én is vezér vagyok. A csapattársaimmal sokat beszélek a meccsek előtt taktikáról és helyezkedésről. Mindenkinek megvan a saját módszere.”

A Manchester City ellen elkövetett hibákról: „Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz valami szép emlék a karrieremben. Nagyon nehéz mérkőzés volt számomra ez a kiesés. A meccs után azonnal vállalni akartam a felelősséget. Hibáztam, és ez a győzelembe került. Meg kell emészteni a történteket, és figyelni kellett arra, hogy mi történik épp. A legmagasabb szinten nincs idő gondolkodni azon, hogy mi történt, csak a következő meccsekre szabad koncentrálni. Az első néhány nap nehéz volt, ezt bevallom, de a legmagasabb szinten muszáj gyorsan továbblépned.”


Hozzászólások

Tabella