Thibaut Courtois: Életemben először az 1-es mezben

Thibaut Courtois a saját weboldalán tette közzé gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a Real Madrid a minap felkérte, viselje a csapat 1-es mezét. A hálóőr írását közöljük most.

Amikor a Real Madrid arra kért, hogy játsszak az 1-es számú mezben, őszintén megtisztelve éreztem magam. Az 1-es szám viselése megkoronázása lehet a nehéz, ám sikeres előző idényünknek. Arra motivál, hogy ezt a számot még nagyobb eredményekkel ruházhassam fel.

Sok ember számára talán meglepetést jelenthet, hogy 11 futballal eltöltött év, valamint több mint 430 klubmérkőzés ellenére még soha nem léptem pályára egyik klubom színeiben sem az 1-es mezben. Utoljára csak ifjúsági szinten, ám a profik között sem a Genkben, sem az Atléticóban, sem a Chelsea-ben, sem pedig a Real Madridban nem viseltem még ezt a mezt. Csak jó emlékeim vannak a 13-as számmal kapcsolatban, de most, hogy a Real Madrid felajánlotta az 1-es mezt, alig várom, hogy új sikereket érhessek el ebben a szerelésben.

Az 1-es szám viselésének szimbolikus és nagyon fontos értéke van. Kétségkívül, ez minden kapus számára ikonikus szám. Olyan legendák nyomdokaiba léphetek a Real Madridnál, mint Iker Casillas, Rocardo Zamora, Bodo Illgner, vagy Francisco Buyo. Hálás vagyok, hogy a világ legjobb klubját képviselhetem.

Nem titok, hogy Iker Casillas a legnagyobb példaképem a legendás kapusok közül. Habár úgy döntött, hogy befejezi aktív pályafutását, számomra mindig ő marad az első számú. Ő viselte ezt a mezt, amikor a Real Madrid több ízben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, amikor a klub bajnoki címet ünnepelhetett, valamint több történelmi rekordot is ebben a szerelésben állított fel.

Remélem, hogy Ikerhez hasonlóan nagyszerű pillanatoknak örvendhetek majd az 1-es számmal a hátamon, és büszkévé teszem majd a Real Madrid családját…

Thibaut

Forrás: thibautcourtois.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK