2022. December 1., Thursday

A Real Madrid már közel 70 millió eurót gyűjtött be az átigazolásokból

  • Gy. András
  • Aug. 30, 2020, 5:19 p.m.
A Real Madrid számos játékosától vált meg ebben az átigazolási időszakban, és már most komoly bevételre tett szert.

A legutolsó nyélbeütött üzlet Óscar Rodríguez eladása volt a Sevillának, amely 13,5 millió eurós bevételt jelentett a klubnak, amely a nehéz gazdasági helyzetben próbálja egyensúlyban tartani saját pénzügyeit.

Achraf Hakimi 40 millió euróért cserébe távozott az Interbe, amely a nyár eddigi legnagyobb összegű eladása volt, de többen távoztak kölcsönbe is, amelyekből szintén bevételhez jutottak a blancók.

Javi Sánchez a Valladolidhoz távozott 3,5 millió euróért, Dani Gómez és Jorge de Frutos pedig 5 millió euróért költözött át Valenciába, a Levante csapatához, miközben Takefusa Kubo 2,5 millióért cserébe csatlakozott a Villerrealhoz. Egyelőre ennyit a kölcsönszerződésekről.

Ezekkel összesen 64,5 millió euróhoz jutott a Real Madrid, de még jó néhány játékos távozásának előkészítése, vagy épp véglegesítése zajlik a háttérben.

James Rodríguez közel áll ahhoz, hogy az Everton játékosa legyen, Mariano Díaz pedig a Benfica kívánságlistáján szerepel. Gareth Bale eladása a legnagyobb kihívás a blancók számára, aki egyébként 17 millió eurós fizetésével is jelentősen megterheli a kasszát.

Sergio Reguilón kapcsán is várható, hogy távozik, a Sevillánál mutatott remek teljesítménye pedig arra enged következtetni, hogy nagyobb összeg is befolyhat az eladásából. Borja Mayoral és Alberto Soro is távozik majd, és ha Zidane nem okoz meglepetést, akkor Dani Ceballos és Álvaro Odriozola is máshol folytatja majd.

Jesús Vallejo ingyen folytatja a Granadánál kölcsönben, ahogy Reinier is a Dortmundnál, a legközelebbi bejelentés pedig vélhetően Brahim Díazé lesz, aki az AC Milanba mehet kölcsönbe.


Hozzászólások

Tabella