Zidane-ról persze senki sem beszél…

A MARCA újságírója, Santiago Seguero fejtette ki véleményét egy rövid cikk formájában az Európában, illetve Spanyolországban történt meglepetések, és az ezek által kiváltott sajtóvisszhanggal kapcsolatban.

Véget ért az idény, a fikció pedig újra a valóság fölött áll. A Sevilla megnyerheti az Európa-ligát, de egy dolgot nem szabad elfelejteni: jelenleg a Real Madrid Spanyolország egyetlen olyan csapata, amelyik nyert trófeát az idény során – ráadásul kettőt. Ennek ellenére Zinédine Zidane a háttérben ragadt, ignorálják a konfettiáradat alatt.

Mindeközben vannak edzők, akik lábujjhelyen járkálnak az általuk vétett hibák körül, kicsi katonáik pedig szorgosan védelmezik őket. Miért ne tennék, hiszen egy-egy korábbi edzői beszéd teljesen megbabonázta őket. Zidane nem beszél túl sokat, pláne nem spanyolul, ha pedig franciául szólal meg, akkor teljesen átnéznek rajta.

Zidane-t mindössze úgy emlegetik, hogy alig több, mint egy csapatösszeállító, vagy edző. Mindeközben Pep Guardiola maga a labdarúgás feltalálója, még úgy is, hogy rendre elbukik a legrangosabb európai kupasorozatban. Mindeközben Diego Simeone elbújhat az alázatos, önzetlen segítő maszkja mögé, úgy, hogy évente 22 millió eurót keres, valamint 127 millió eurót költ olyan játékosokra, akiket alig játszat.

Úgy gondolom, hogy Zidane, akiről senki sem beszél, azért elenged egy félmosolyt ezen cirkusz láttán. Két trófeát is szerzett a 2019/20-as idényben, bár úgy tűnik, hogy egyik sem számít, mert a spanyol futball csődöt mondott a Bajnokok Ligájában. Csak általánosságban: Zidane átlagosan 19 meccsenként szerez egy trófeát. Ő csak nyugodtan lélegzik, valamint várja az új idény kezdetét, tudván, hogy a kések újra és újra megtalálják majd a hátát néhány egyszerű döntetlen után.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK