BL-sorolás: A Real Madrid az első kalapban

A Real Madrid már elbúcsúzott a Bajnokok Ligája aktuális kiírásától, így a spanyol bajnok már a következő szezonra koncentrál. Mint a LaLiga Santander győztese, a blancók egy kedvezőbb sorsolásra számíthatnak, és ezúttal szeretnének majd túljutni a legjobb 16 csapaton, ami most már sorozatban kétszer sem sikerült nekik.

Azzal, hogy a klub az első kalapból várja a csoportkör sorsolását, már biztossá vált, hogy elkerüli a Liverpool, a Juventus, a Paris Saint-Germain és a Bayern München együttesét a sorozat ezen szakaszában, emellett nem kell Oroszországba utaznia a Zenithez, illetve nem találkozik a BL-győztessel és az El-győztessel sem.

Ha a Manchester City nem nyerni meg a sorozatot, akkor bekerülhet a második kalapba a United, a Chelsea és a Borussia Dortmund mellé. A dolgok jelenlegi állása szerint az Atlético Madrid, a Barcelona és a Sevilla is a második kalapban lesznek, de még mindhárman versenyben vannak a fent említett címek valamelyikéért.

A Porto, az RB Leipzig és az Inter jelenleg a harmadik kalapban vannak.

A Real Madrid ebben az idényben megfizetett a csoportmásodik helyért, hiszen a PSG mögött zárva végül a Manchester City lett az ellenfele, ami a végállomást is jelentette számára a legjobb 16 között.

Jelenleg a következőképp állnak a kalapok:
Első kalap: Real Madrid, Liverpool, Bayern, Juventus, PSG és Zenit, továbbá a Bajnokok Ligája győztese és az Európa-liga győztese.
Második kalap: Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla, Manchester City, Manchester United, Sahtar Doneck (közülük még bárki eljuthat az első kalapba), továbbá a Borussia Dortmund és a Chelsea.
Harmadik kalap: RB Leipzig, Inter Milan és Atalanta (akik szintén előbbre léphetnek a BL és az El miatt), illetve a Porto.
Negyedik kalap: Lazio, Lokomotyiv Moszkva, Marseille, Club Brugge és Borussia Mönchengladbach (akik még előbbre léphetnek), továbbá İstanbul Başakşehir.

A rájátszásból még hat csapat juthat be a BL-be, az ő kilétük még nem ismert.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK