A Bale-ügy: Ebben mindenki hibás

A MARCA újságírójának szubjektív véleménye a témában.

A Real Madrid elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától Manchesterben, miközben Gareth Bale állítólag TV-n nézte a meccset. Nem azért, mert sérült volt, hanem azért, mert egyszerűen nem akart játszani. Ennyi. Egy elképzelhetetlen döntés, az élet bármely területén.

Igaz, hogy Bale sokat adott a Real Madridnak. Bőven visszahozta már az árát. Ezt nem lehet tagadni. Négy BL-címet is a begyűjtött a blancókkal, ezek közül kettő esetében fontos gólokat is szerzett a döntőkben. De a jelenlegi helyzet tragikussága nem kérdés. Ez mindenki hibája.

Először is az övé. Bale a világ egyik legjobban fizetett játékosa, de három éve, ha nem régebb óta, a teljesítménye elfogadhatatlan. Több mint hatszáz játékos rúgott több gólt nála (3) az európai topligákban ebben az évben. Egyetlen általa megkeresett euró jogosságát sem igazolta. A nemtörődömsége már kínos. Egyértelművé tette, hogy szívesebben kel fel reggel, nyitja ki az ablakot és gyönyörködik a madridi napsütésben, mint hogy nagyszerű futballistának érezze magát, még akkor is, ha egy olyan helyen van, ahol az edzések után nem tud játszani és folyamatosan gólokat szerezni. És nem, nem a golf a baj. Hanem az, hogy úgy tűnik, hogy a futball már teljesen idegen elem az életében. Az, hogy nem bánja, hogy még egy évet nagyszerűen eléldegéljen úgy, hogy közben nem tesz erőfeszítéseket.

Bale

Zidane hibája is. Nem akarta Bale-t a csapatban, és ezt nem is rejtette véka alá. Lenyelte a békát, tudva, hogy nem lehet mit tenni, tudva, hogy már végzett a Real Madriddal. Mégis játszatta, ki tudja, hogy azért-e, hogy megmutassa, hogy Bale már nem akar futballista lenni. Nem volt meg az ereje ahhoz, hogy kiharcolja a távozását, de érvei sem voltak amellett, hogy a walesi még fontos játékos lehet. Két ember nem fog vitatkozni, ha az egyik nem akar. Ebben az esetben egyik félben sincs meg a szándék a helyzet rendezésére.

És a klub hibája is. Egyszerűen elfogadhatatlan, ha egy futballista megtagadja a kötelességének teljesítését, ha az edzője úgy gondolja, hogy alkalmas a játékra. Még inkább az, ha úgy lép be az öltözőbe, hogy mindenki tudja róla, hogy ő keresi a legtöbbet. Az elmúlt évben minden egyes nap egyre rosszabb lett a helyzet. Bale nem akart elmenni. Nem akarja feladni a pénzét. És joga van ehhez, bár bármely más szakmában már elbocsátották volna. A Real Madrid nem engedheti meg, hogy ez így folytatódjon. A játékos minden szempontból leértékelődött. Ha akarja is egyáltalán egy klub, ami jelenleg kétséges, tudni fogja, hogy mi a helyzet, és azt is tudni fogja, hogy a Real Madrid nincs jó pozícióban.

A legjobb katonákra lesz szükség, hogy kitörjenek egy démoni lövészárokból, melynek kijáratait a felek együtt zárták le.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK