VIDEÓ – Két kupával zárta az idényt a Real Madrid

A Real Madrid a 2019/2020-as idényt, melynek során két trófeát helyezhetett el a klub trófeatermének vitrinjében, Manchesterben zárta le. A blancók a klub 34. bajnoki címét és 11. Spanyol Szuperkupáját gyűjtötték be az idény során.

Bajnoki cím
A habfehér alakulat matematikailag július 16-án, egy Villarreal elleni mérkőzésen biztosította be bajnoki elsőségét az Alfredo Di Stéfano Stadionban, miután sorozatban 10 győzelmet ért el a koronavírus miatt elrendelt kényszerszünetet követően. A hihetetlen menetelés és az utolsó meccsnapon elért döntetlen azt eredményezte, hogy a lehetséges 33 pontból a csapat 31 pontot szerzett meg.

Real Madrid

Zinédine Zidane irányításával a csapat mindössze 25 bekapott góllal zárta a bajnoki idényt, ami a legjobb volt a sorozatban, ráadásul a klub történetének is a legjobb mutatója a 38 meccses kiírásokat tekintve. Thibaut Courtois is nagyban hozzájárult ehhez a teljesítményhez, ezzel ráadásul a Zamora-díjat is bezsebelte. A csapat a bajnoki meccseinek felén (19) elkerülte a bekapott gólt, amivel a klub az 1986/1987-es és 1987/1988-as idények rekordját állította be. A Madridé lett a legtöbb győzelem (26), a legtöbb idegenben szerzett pont, és ők lettek az egyetlen csapat, amely nem szenvedett vereséget saját stadionjában az idény során (13 alkalommal a Bernabéuban, 6 alkalommal a Di Stéfanóban).

Spanyol Szuperkupa
A Spanyol Szuperkupa mérkőzéseit januárban játszották le Dzsiddában, egy olyan új formátumban, ahol a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Barcelona és Valencia versengett egymással. A valenciaiak voltak a madridisták ellenfelei az elődöntőben, ahol a blancók 3-1-re győzedelmeskedtek. Itt született Toni Kroos emlékezetes, szögletből szerzett gólja, de betalált még Isco és Luka Modric is. A döntő egy izgalmas derbit hozott az Atlético Madrid ellen. A mérkőzés rendes játékidejében 0-0 lett a végeredmény, és végül tizenegyesek döntöttek. A Madrid játékosai közül senki nem hibázott, így a büntetőpárbaj végeredménye 4-1 lett. A meccs legjobbjának Fede Valverdét választották.

Zidane
Az edző tovább írja saját fejezetét a klub történelemkönyveiben, hiszen eddig már 11 trófeához segítette hozzá a klubot edzőként. Három Bajnokok Ligája, kettő klubvilágbajnokság, kettő UEFA-szuperkupa, kettő spanyol bajnoki cím és kettő Spanyol Szuperkupa áll a neve mellett. Zidane a klub történetének második legeredményesebb edzője, nála több trófeát, szám szerint tizennégyet már csak a legendás Miguel Muñoz nyert, ráadásul továbbra sem veszített döntőt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK