Varane, az őrjöngő madridisták bokszzsákja

A City elleni visszavágó margójára.

Kezdjük azzal, hogy ami igaz, az igaz. Valóban amatőr hibákat láthattunk a francia középhátvédtől, amelyek kétszer is megbosszulták magukat, és a City játékosai nem kegyelmeztek ezek után. De egyszerűen igazságtalan lenne elverni egy egész meccset, párharcot, BL-szezont egyetlen emberen, miután a csapat játéka több szempontból sem volt tökéletes, és nem csak Varane teljesítménye volt kifogásolható.

Ahogy csapatként nyertük meg a bajnokságot, ezt a meccset is csapatként veszítettük el. A City és Guardiola ügyesen talált gyengepontot a Real Madridon, és az első percekben kényelmetlenül magasan támadták le a madridi labdakihozatalokat. A bajnokságban gyengébb képességű játékosok alacsonyabb intenzitású letámadása ellen még úgy ahogy sikerül ezeket a helyzeteket megoldani, az angolok azonban hibára, hibákra tudták késztetni a védelmet, és hamar vezetést szereztek.

Varane

Persze ezt a fajta presszinget nem lehet kilencven percen át bírni, így amikor nagyjából húsz perc után lejjebb tekerte a letámadást Guardiola, a Real is többször jutott el az ellenfél kapujáig. A manchesteriek viszont az egyenlítő gólt követően sem húzódtak vissza és kisebb-nagyobb rontásokra kényszerítették a mieinket. Egy röviden visszatett labdára sikerült is jól lecsapniuk, ami eldöntötte a párharcot.

Zidane felelőssége is vitathatatlan a vereséget illetően. Anyagában jobb védelmet nem tudott volna felküldeni ennél, viszont a hátulról rövid passzokkal építkező stílus a Guardiola féle City ellen nem feltétlen jó taktikai húzás, ahogy az sem, hogy támadásban is inkább a technikásabb, de lassabb támadásvezetéseket produkáló játékosokban bízott. Ha csak felrugdossuk a labdákat szorult helyzetben, felállt védelemmel fogadjuk a kékeket és gyors támadásokkal próbálunk meg érvényesülni, az talán inkább eredményre vezethetett volna.

De hiába hozta Carvajal vagy Casemiro a szezonja legpocsékabb meccsét, hiába üvöltött a meccs képe a Fede – Vinicius kettősért már tíz perc után, hiába a nyolcvaniksz percen át láthatatlan, sérülésével továbbra is bajlódó Hazard, a félresikerült taktikai húzások, a későn érkező és váratlan cserék, akkor is Varane vigye el a balhét. Varane kapjon instán harmincezernél is több kommentet a legutolsó képe alá, amelynek nagy része azzal foglalkozik, hogy takarodjon Madridból. Ő legyen a bokszzsák, rajta lehessen kiélni minden haragot és feszültséget.

A valódi szégyen ez. Nyilván nem kell megdicsérni az ifiben is ciki hibákért, de van abban valami gyomorforgató, amikor ennyire szét van szedve egy ember, aki évek óta szolgálja a csapatot, aki valószínűleg nem szándékosan rontott azokban a helyzetekben, és akinek a rontásai csak néhány betűtésztát jelentettek a káosz paradicsomlevesében.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK