Guardiola: Ahhoz, hogy a legjobb lehess, a legjobbakat kell legyőzni

A City trénere a tegnap esti mérkőzés után.

„Azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Ez csak egy lépés volt. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a játékosok eljutottak Portugáliába. Pontosan tudjuk, hogy melyik csapatot győztük le. Elégedettek vagyunk.”

„Természetesen ez nagyon fontos számunkra. Kétszer is legyőztük őket. Sosem veszítettek el két meccset egyenes kieséses szakaszban. Ahhoz, hogy megnyerd ezt a sorozatot, olyan csapatok ellen kell nyerned, mint a Real Madrid, a Barcelona, stb.”

„Amikor a Real Madrid ellen játszol, rájössz, hogy mennyire jók. Látod azt, hogy milyen személyiséggel játszanak, nagyon jók. Ha ott állsz a vonal mellett, láthatod a karizmát, a személyiséget, amivel rendelkeznek. Olyan, mintha barátságos meccset játszanának, mintha már ezerszer játszottak volna ilyen meccseket.”

Guardiola

„Nem akartuk megtartani az 1-1-et. Próbáltunk betalálni, és nem tudtunk. Courtois bemutatott néhány védést, mindenesetre megérdemeljük a továbbjutást. Két gólt szereztünk a hibáikból. Ez nem könnyű, próbáltuk őket kicsalogatni, mindenesetre ott vagyunk a negyeddöntőben, és örülünk.”

„Ez a sorozat megbünteti a hibákat, de Gabriel hozzátette a magáét. Ő tudja a legjobban kihasználni ezeket a lehetőségeket. Ő volt a két meccs legjobbja. Betalált Madridban, kiharcolt egy tizenegyest, ma pedig gólpasszt adott és gólt szerzett. A gólokon kívül mással is segít nekünk, de egy csatár esetében fontos a gólszerzés is. A nagy játékosoknak mindig fontos, hogy megmutassák magukat a legnagyobb színpadon. Ő ezt kétszer is megtette, nagy lépést tett afelé, hogy elmondhassa: ’Itt vagyok, egyedül is tudok meccseket nyerni’.”

„Hogy a presszingünk lett volna a kulcs? Láthattátok, hogy a csapat hogyan játszott az elmúlt négy évben, most is ez történt. Néha működik, néha nem. Jó csapatok ellen sokkal nehezebb. Tudtuk, hogy szenvedni fogunk, de kevés lehetőségük volt, Eddy pedig védett egy hatalmasat. A második félidőben nem annyira működött. A játékosok nagy erőfeszítéseket tettek, mindannyian.”

„Az első félidőben beljebb játszottak a szélsőink. Ez hiba volt, de a második félidőre kijavítottuk. Több területünk volt.”

„A Lyon? Most beszéltem a megfigyelőinkkel, akik elmondták, hogy nagyon vigyázzunk. Még mindig sok kiváló csapat van talpon, de az önbizalmunknak jót tett a Real Madrid legyőzése. De még csak a legjobb 16 között vagyunk. Most megyünk Portugáliába, együtt leszünk, jókat eszünk, sokat nevetünk és keményen dolgozunk. Az eddigi legjobb teljesítményünk ebben a sorozatban az elődöntő volt. Nyugodtnak kell maradnunk, és meglátjuk, hogy mi történik. Most lesz hét-nyolc napunk felkészülni. Ma és holnap kiélvezzük a győzelmet, aztán majd kitaláljuk, hogy mi legyen.”

Forrás: mancity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK