Beszámoló: Manchester City – Real Madrid (2-1): Búcsú a BL-től

Nem sikerült a fordítás, vereséggel zártuk az idényt.

A Real Madrid nem tudott felülkerekedni a Manchester City együttesén, így elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. Az este nem is kezdődhetett volna rosszabbul, Gabriel Jesus vette el a labdát Raphaël Varane-tól a tizenhatoson belül, majd Sterling elé tálalt, aki nem hibázott, és kilenc perccel a kezdést követően megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Real Madrid csapata, amely eleve 2-1-es hátrányból indult, még nehezebb helyzetbe került. Mindenesetre a City korai gólja nem törte meg a csapatot, amely így még elszántabban próbálta bebizonyítani, hogy ez a gárda sosem adja fel.

Benzema

20 perc játék után a Madrid kezdte birtokolni a labdát, és jöttek a helyzetek is. Eden Hazard vette észre a kiugró Benzemát, aki remekül fordult le a védőjéről, majd lőtt kapura, ám Ederson résen volt, és védeni tudott. Alig egy perccel később a belga próbálkozott egy ballábas bombával, ám a brazil hálóőr ismét közbe tudott avatkozni. A Madrid érezte, hogy a gól már nincs messze, és hat perc múlva meg is lett az egyenlítés. Rodrygo indult meg a jobb oldalon egy nagyszerű egyéni megmozdulást követően, majd tökéletesen küldte be a labdát középre, ahol Karim Benzema fejelt kapura három védő gyűrűjében. 1-1.

A félidőre döntetlennel vonultak el a csapatok, bár Foden a 42. percben még megeresztett egy nagy lövést, ami elkerülte a kaput, De Bruyne pedig megpróbált szögletből túljárni honfitársa, Thibaut Courtois eszén, azonban a kapus résen volt. A fordulás után a Real Madrid kapusa remekül teljesített, a 47. percben Sterlinggel került szembe, de meg tudta állítani a hazaiak támadóját.

Zidane egy óra játék után küldte pályára Marco Asensiót Rodrygo helyére. A mérkőzés ezután adok-kapokká vált. Benzema próbálkozott a 64. percben lövéssel, amelyet Ederson hárított. A City azonnal válaszolt, de Courtois ismét hárította Gabriel Jesus próbálkozását. Nem sokkel ezután a brazil ismét előnyhöz juttatta csapatát. Varane próbált Courtois-hoz fejelni, ám hazaadása pontatlan volt, amire lecsapott a brazil, és nem hibázott. A gól azt jelentette, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás a mérkőzésen, ám a tényen, hogy a blancóknak két gólra volt szükségük a továbbjutáshoz, nem változtatott. A 70. percben Modric került közel a gólszerzéshez, de lövését Gündogan hárította a gólvonalon. A blancók próbáltak gólt szerezni a hátralévő időben, de a City remekül tartotta a labdát, és megvédte előnyét.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK