Van der Vaart: Sergio Ramos 40 éves koráig is képes lesz játszani

A Real Madrid korábbi holland futballistája Ramosról, a BL-visszavágóról és egy jótékonysági akcióról.

„Számomra Sergio Ramos a világ legjobb védője. Amikor a Real Madridban játszottam, 21 vagy 22 éves volt, duzzadt az energiától. Mindenhol ott akart lenni. Szabadrúgások, szögletek, mindenhol. Most már más a helyzet, hihetetlen a koncentrációja. A győzelemre fókuszál, minden tehetségét erre használja. Tisztában van a képességeivel, erejével, kondíciójával, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sok győzelemhez tudta hozzásegíteni a csapatát. A teste hihetetlen, egy igazi gép. Amikor a minap néztem egy meccsét, azt gondoltam magamban, hogy „Mennyi idős? 34?”, még simán tud játszani hat évet. Nagyon tisztelem őt.”

Sergio Ramos

„A Real Madrid a koronavírus miatt elrendelt szünetről visszatérve nagyon, nagyon jó volt. Mindannyian a meccsekre fókuszáltak. 10 meccses győzelmi sorozatuk volt. Szerintem Karim Benzema és Ramos voltak a csapat kulcsszereplői, Zidane pedig elhozta számukra a nyugalmat. De a City Arsenal elleni meccsét, és még néhány további meccset is megnéztem. Hihetetlenül tehetségesek, mindig veszélyesek, bármely csapatra nézve, még a csodálatos Real Madridra nézve is. Ez látszott az első meccsen is, úgyhogy nagyon érdekes összecsapásra számítok.”

(A korábbi játékos egy UEFA Europa League Trophy Tour részeként zajló jótékonysági kezdeményezés keretein belül nyilatkozott, melynek célja az, hogy szíriai menekültek számára gyűjtsenek futballcipőket.) „Ez nagyszerű dolog. Emlékszem, hogy mennyire örültem a cipőimnek. Az elsőt még az ágyamra is feltettem, és arról álmodtam, hogy focizom. Remélem, hogy ezt a gyermeki örömöt minden gyerek megtapasztalhatja. Büszke vagyok arra, hogy egy kicsit hozzájárulhatok ehhez. Cipőket gyűjtünk, amellyel talán egy kis reményt és örömet okozhatunk ezeknek a gyerekeknek. Nagyon fontos, hogy tudjanak játszani. Annyi minden történik most velük, de én gyerekként csak ki akartam menni az utcára játszani. A karantén alatt nyilván más a helyzet. Barátokkal akarsz találkozni, meccseket akarsz játszani, de amikor én kezdtem játszani, akkor csak én voltam és a labda.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK