2020. September 27., Sunday

Adebayor: Cristianóval a Real Madrid lenne az esélyes

  • Gy. András
  • Aug. 4, 2020, 9:42 a.m.
A Real Madrid és a Manchester City korábbi játékosa az AS újságírójával beszélgetett.

36 évesen még mindig aktív játékos vagy. Hogy telik egy napod?
Felkelek, megmosom a fogam, lezuhanyozom, relaxálok…

Számos klubban szerepeltél karriered során, melyik hagyta a legmélyebb nyomot benned?
Többek között játszottam a Monacóban, az Arsenalban és a Cityben, mielőtt megérkeztem a Madridhoz, úgyhogy láthattam a különbséget. A Madrid fényévekkel a többiek előtt van. Csodás időszakot töltöttem ott. Imádom a Real Madridot, nagyon szívesen visszamennék és elköszönnék, ha lenne rá lehetőségem. A Madridba igazolás volt életem legjobb pillanata. De végül úgy alakult, hogy mégis ott játszottam a legkevesebbet a karrierem során, ám így is ez a klub hagyta bennem a legmélyebb nyomot. A szervezettség elképesztő volt, ahogy bántak velem, a szurkolók szeretete… Minden.

Adebayor

Gondolod, hogy a Madrid megfordíthatja az állást a City ellen?
Ha két évvel ezelőtt kérdezel meg, akkor azt mondom, hogy igen. Cristianóval a Madrid lett volna a favorit. Akkoriban ott volt Cristiano, egy igazi gólgép. Ő bármikor képes megteremteni a különbséget, 50 gólt jelentett egy idényben. A hazai 1-2-es vereség után nagyon nehéz dolguk lesz a City ellen, a város, az időjárás, a szurkolók… De nem lehetetlen. A Madridnak vannak rendkívül tapasztalt játékosai, mint Marcelo, Benzema, Courtois, akik hozzászoktak ahhoz, hogy ilyen nagy meccseken játsszanak.

Megérted, hogy miért adta el a Madrid Cristianót?
Tudják, hogy mit veszítettek ezzel, de azt talán nem, hogy mit nyerhettek volna azzal, ha még mindig ott lenne. Úgy gondolom, hogy azt hitték, tudnak egy hozzá hasonló játékost igazolni, de ilyen futballisták 200 évente születnek.

Gondolod, hogy Benzema tudja szállítani a szükséges gólokat a City ellen?
Amikor Ronaldo elment, neki kellett magára vállalnia a gólszerzés felelősségét, és úgy gondolom, hogy remekül teljesít. Sok gólt szerzett, fontos gólokat, úgyhogy kétség kívül nagy veszélyt jelent majd a meccsen.

Adebayor és Cristiano Ronaldo

Gondolod, hogy a Manchester City megérdemelten nyerte az első meccset?
Az első félidő elég szoros volt, minden ötven percen belül történt. A Madrid vezetett 1-0-ra, aztán a City kiegyenlített, majd Sergio Ramost kiállították. Az ilyen dolgok csak a nagy meccseken történnek, én pedig úgy gondolom, hogy remek visszavágót látunk majd. Szerintem remekül teljesített a City a meccs utolsó szakaszában, és megérdemelten nyert.

Egy utolsó kérdés. Gondolod, hogy a klub fejlődött Mourinho irányítása alatt?
Imádom Mourinhót, remek kapcsolatunk volt, ő volt az, aki Madridba hozott engem, bár nem volt könnyű dolga, amikor helyet keresett nekem a csapatban. Az egyetlen trófea, amit Madridban nyertem, azt vele sikerült. Most a Tottenhamnél van, a legjobbakat kívánom neki. Ő a futballtörténelem legjobb edzője.


Hozzászólások

Tabella