Hazard: Szívesen lőttem volna én Zidane 2002-es gólját

A Real Madrid belga támadója az UEFA.com munkatársával beszélgetett.

Furcsának tűnhet, hogy a nyár közepén, augusztus elején beszélgetünk erről, de hamarosan újra BL…
Igen, hihetetlen. Úgy gondolom, hogy az embereknek, a világnak szüksége van a futballra. Örömet okoz, ezért is szeretjük annyira. Már hosszú hónapok teltek el BL-meccsek nélkül, az ilyen szintű összecsapások nélkül. Az emberek egyszerűen csak nézni akarják.

Melyik BL-gólod a kedvenced?
Ez könnyű, mert nem lőttem túl sokat, de úgy gondolom, hogy az első [Schalke – Chelsea 0-3, 2013]. Tudod, az első mindig különleges. Idegenben, egy nagy meccsen, fantasztikusan játszottunk. Passzolhattam volna Fernando Torresnek, és le is tudtam volna adni a labdát, de végül egyedül oldottam meg, úgyhogy szerencse, hogy bement. Ezért is ez a kedvencem. Úgy gondolom, hogy Torres mesterhármast akart, úgyhogy ez az én hibám. Bocs, Fernando.

Hazard

Gólszerzés vagy gólpassz?
Ha a labda a hálóban köt ki, ugyanolyan érzés. Én nem csak arra gondolok, hogy gólokat lőjek. Néhányan csak erre koncentrálnak. Én? Én inkább olyan játékos vagyok, aki szeret előkészíteni valamit. Ezért is mondom azt, hogy sokkal inkább vagyok gólpasszokat adó srác, mint gólvágó. Szeretek gólpasszokat adni, de azt az érzést is szeretem, amikor az ember lő egy csodás gólt, egy utolsó perces gólt, és végül megnyeritek vele a meccset.

Melyik a legszebb BL-gól, amit valaha láttál?
Két évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo a Juventus ellen lőtte a negyeddöntő első meccsén. A TV előtt ültem, és csak annyit mondtam, hogy „Wow! Micsoda gól!”. Gareth Bale gólja a Liverpool elleni döntőben is gyönyörű volt. Wow! Mindegyik nagyszerű!

Melyik BL-gólt lőtted volna legszívesebben?
Ez könnyű. Zinédine ZIdane BL-döntős gólját, amelyet a Leverkusen ellen szerzett 2002-ben. Ballábas kapáslövés, felső sarokba, szevasz.

Emlékszel olyanra, hogy a BL-ben ellenetek lőtt valaki olyan gólt, amire csak annyit mondtál, hogy „Wow! Ez különleges volt.”?
Igen, a Roma ellen játszottunk a Chelsea-vel 2018-ban. Džeko kapásgólja hihetetlen volt. És tudtuk. Tudtuk, érted. Conte kiabálta, hogy „Ne! Menjetek Džekóra! Menjetek Džekóra!”

Melyik a legcsodásabb gól, amit valaha láttál?
Az egyik legjobb számomra? Dennis Bergkamp Arsenalban lőtt gólja, még 2002-ből, amelyet a Newcastle ellen szerzett. Egy érintés, megszelídítette a labdát, majd lőtt. Ahogy lefordult a védőről, az nagyon különleges volt.
 

Forrás: UEFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK