2021. June 17., Thursday

Sergio Ramos a Real Madrid történelmének legjobb spanyolja?

  • N. Kristóf Balázs
  • Aug. 2, 2020, 9:47 a.m.
2005-ös Madridba igazolása óta nem kérdéses, hogy Sergio Ramos a királyi gárda egyik legendájává nőtte ki magát. A MARCA cikkéből kiderül, hogy a jelenlegi csapatkapitány mellett kik voltak a Real Madrid történelmének legjobb spanyol labdarúgói.

A Real Madrid csapatkapitánya már 22 trófeával büszkélkedhet a királyi gárda színeiben. Többek között öt bajnoki trófea, illetve négy Bajnokok Ligája serleg is szerepel a vitrinjében. Csupán egyetlen címre van attól a Paco Gentotól, akit sokan a valaha volt legjobb habfehér mezben futballozó labdarúgónak tartanak.

Annak idején Alfredo Di Stéfano is megkapta a spanyol útlevelét – aminek köszönhetően két Aranylabda-szavazáson is első helyezést ért el – azonban ő Argentinában született.

Paco Gento

Paco Gento
A Real Madrid tiszteletbeli elnökének is kinevezett Gento 1953 és 1971 között rúgta a bőrt a spanyol fővárosban. Ez idő alatt rekordszámú 23 trófeát zsebelt be a blancókkal. 600 találkozón 180 találatot szerzett. 12 alkalommal lett spanyol bajnok, illetve hatszor emelhette magasba a BEK győztesének járó serleget.

Raúl
Az 1990-es években a királyi gárda ismét visszatért az európai elitbe, ami nagyban volt köszönhető az akkor szárnyait bontogató Raúl nagyszerű játékának. 16 éves karrierje során – 1994 és 2010 között – három Bajnok Ligáját nyert meg a Real Madriddal. A hozzájárulásának mértékét jól jelzi, hogy két fináléban is gólt tudott szerezni. Összességében a legendás spanyol támadó 741 összecsapáson 323 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Iker Casillas
Ha nem is ő a Real Madrid történelmének valaha volt legnagyobb spanyol legendája, az biztos, hogy ő a klub históriájának legjobb hálóőre. 1999 és 2015 között nem kevesebb, mint 725 alkalommal ölthette magára a királyi gárda mezét. Háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeát, valamint ötször ünnepelhetett a Cibeles téren a La Liga lezárása után.

Emilio Butragueño

Emilio Butragueño
Emilio Butragueño volt a vezéralakja a Keselyű Ötösének is nevezett kvintettnek, amelyben többek között olyan nevek szerepeltek még, mint Manolo Sanchís és Rafael Martín Vázquez. Ebben a felállásban a Real Madrid öt egymást követő esztendőben is megnyerte a spanyol bajnokságot, továbbá két alkalommal az UEFA-kupát is a magasba emelhette.

Pirri
Ő volt a tiszta szívből jövő madridizmus fizikai megtestesülése. 1964 és 1980 között 561 alkalommal léphetett pályára a Real Madridban. 172-szer jegyezhettek fel a neve mellett találatot, 1966-ban pedig a BEK-et is megnyerte a blancókkal.

Amancio
Betalált az 1966-os BEK fináléban. Kitűnően bánt a labdával, cselezési képessége pedig világszerte nagy elismertségnek örvendett. 1960 és 1970 között a Real Madrid jobb szélén játszva számos bajnoki címet ünnepelhetett Spanyolországban.

Ricardo Zamora

Ricardo Zamora
A legendás hálóőr az 1930-as években védte a Real Madrid kapuját. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik a klub első bajnoki címét hódította el. Thibaut Courtois éppen az idei kiírásban nyerte meg az ő nevével fémjelzett díjat, amelyet minden évben a La Liga legjobb kapusának osztanak ki.

José Antonio Camacho
1973 és 1989 között rúgta a bőrt a Real Madrid első csapatában, ez idő alatt pedig 577 alkalommal ölthette magára a habfehér szerelést. Kilencszer nyerte meg a spanyol bajnokságot. A királyi gárda védőjeként olyan labdarúgókkal játszhatott együtt, mint Juanito, Santillana, Miguel Ángel és Vicente del Bosque.


Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella