Varane: Benzemában ötvöződik a tapasztalat, a minőség és a fizikai erő

Raphaël Varane az UEFA médiaképviseletének adott interjút pénteken. A beszélgetés apropója természetesen a visszatérő Bajnokok Ligája volt, melynek küzdelmei során a Real Madrid a Manchester City csapatával mérheti össze erejét egy meglehetősen nehéznek ígérkező visszavágón.

Visszavágó: „Ez a mérkőzés más lesz, mint az első volt, hiszen zárt kapuk mögött játszunk majd. Mindig győzni akarunk, hiszen a Real Madridban futballozunk. Sok mérkőzést nyertünk meg zsinórban a bajnoki hajrában, ami rengeteg önbizalmat adott számunkra. Mindig úgy vágunk neki ezeknek a mérkőzéseknek, hogy meg akarjuk nyerni őket, így kellőképp elhivatottak vagyunk. Nehéz mérkőzésre számítok egy nagyon jó csapat ellen. Fel fogunk készülni és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy készen álljunk és harcolni fogunk a győzelemért, ahogy mindig is tettük ebben a sorozatban. Csak erre koncentrálunk.”

Tapasztalat: „Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nagyszerű munkát végeztünk az elmúlt években. Nem gyakran történik ilyesmi. Megpróbálunk emlékezni azokra a napokra, hiszen ez is erőt ad a kemény munka folytatásához. Emellett szeretnénk valamit hasznosítani az akkor szerzett tapasztalatokból. Tudjuk, hogy az apró dolgok dönthetnek egy olyan meccsen, mint amilyen ez is lesz.”

A klub DNS-e: „Sok tapasztalatunk van a nagy meccseken, így magabiztosan vághatunk neki a csatának. Elkötelezettek vagyunk, ahogy eddig is. A célunk a győzelem, és ez az, ami kódolva van a klub DNS-ébe. Mindig szeretnénk magunk mögött hagyni a múltat, továbblépni és győzni.”

Zidane: „Magabiztosságot és nyugalmat sugároz. Ez nagyon fontos, hiszen így tudom, hogy mindig mellettem áll és ellát tanácsokkal. Arra sarkall, hogy vállaljak még több kockázatot, játsszak magasabban a pályán, hiszen így több passzal vehetem ki a részem a játékból, ami segít a csapatomnak a támadások felépítésében.”

Benzema: „Élete legjobb formájának örvend, de nem lepnek meg a képességei. Mindenki tudja, hogy mit is tud valójában. Magabiztos, a világ egyik legjobbja. Ő a csapat vezére a támadásokban. Nagyon sokat ad a játékhoz, hiszen nem csak gólokat szerez. A mozgása, valamint játéktudása lehetővé teszi, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Egy olyan játékos, akiben ötvöződik a tapasztalat, a minőség és a fizikai erő. Rendkívül összetett kilences.”

Bajnoki cím: „Most más körülmények között készültünk, mint amit korábban megszokhattunk. Meghatározott tervet kellett követnünk, hogy fizikálisan rendben legyünk és készen álljunk a háromnaponta játszandó mérkőzésekre. Minden a mentalitásunkon múlott. Nem volt egyszerű a dolgunk a szünet miatt, de sikerült alkalmazkodnunk, és folyamatosan folytattuk a győzelmi sorozatunkat. Az egész csapat rendkívüli erőfeszítéseket tett ennek érdekében, így nagyon örülünk a bajnoki címnek.”

Saját magáról: „Összetettebb játékos vagyok ma, mint amikor Madridba érkeztem. Minden egyes idényben próbálok dolgozni a gyengeségeimen és az erősségeimen is. Folyamatosan próbálok jobbá válni a támadásépítésben, az egy az egy elleni helyzetekben, valamint a játék taktikai elemeiben. Mindig jobbá és jobbá szeretnék válni, és úgy vélem, hogy az elmúlt kilenc évben folyamatosan fejlődtem. Emellett sokkal érettebb is vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK