Fabio Capello: Hazard nem bírta el a Real Madrid mezét az első idényében

Fabio Capello a spanyolországi Marbellán kapcsolódik ki a karantén eltörlése után, itt szakított időt arra, hogy a MARCA munkatársának meséljen a Real Madrid szezonjáról, és elmondja véleményét a szezon során látottakról.

Hogy érzi magát a karantén után?
A feleségemmel, Laurával érkeztem Marbellára, de a karantén rettenetes volt. Egyszerűen nem lankadhat a figyelmünk, folyamatosan maszkokat kell viselnünk, tartanunk kell a javasolt távolságot a többi embertől. Elveszítettem néhány barátot is… Szeretném megragadni az alkalmat, hogy a MARCA-n keresztül üzenjek és küldjek egy hatalmas ölelést Lorenzo Sanz családjának. Nagyszerű elnök volt, és még nagyszerűbb barát.

Meglehetősen furcsa idény volt, de a Real Madrid végül bajnok lett.
Megérdemelten. Ők játszották a legjobb futballt a bajnokságban, gólokat szereztek, míg csak nagyon keveset kaptak. Megtörték a Barcelona monopol helyzetét, a saját bukásukból végül előnyt kovácsoltak. Ugyanakkor egyértelműnek kell lennünk: a Real Madrid saját erejéből nyerte meg a címet, nem pedig mások hibái által.

Karim Benzema nagyszerű idényt zárt.
Szenzációs volt. Mérce lett mások számára, kétségkívül a csapat legjobbja volt. Felelősséget vállalt, ráadásul megmutatta, hogy igenis van érzéke a gólszerzéshez, erre nem volt ennyi lehetősége Cristiano Ronaldo távozása előtt. Fontos, döntő jelentőségű találatokat jegyzett, úgy vélem, ez volt az eddigi legjobb madridi idénye.

És mi a helyzet Thibaut Courtois-val?
Nagy örömmel tölt el a helyzete. Mindig is nagyszerű hálóőr volt, de az idény elején azért összezavart, hiszen nem tudta állandósítani a formáját. Később, az idény során viszont bemutatott sok fontos védést, és hosszú idő után újra van Zamora-díjas kapusa a Real Madridnak.

Aztán ott volt Sergio Ramos… Mi a véleménye róla?
Nyertünk már bajnokságot együtt is, ő már most a klub legendája. Igazi kapitány, egy vezér a pályán és azon kívül is. Nagyon tehetséges, döntő jelentőségű a csapat számára. Mindemellett nagyszerű személyiséggel rendelkezik.

Marcelót pedig még akkor igazolta a klub, amikor ön volt az edző.
Még kölyök volt, amikor a klubhoz hoztam, de az évek során rengeteg jó teljesítménnyel ajándékozta meg a Real Madridot. Nagy játékos, még képes lehet két-három évig magas szinten teljesíteni. A posztján a legjobbak között van, akiket valaha is láttam játszani.

Csalódottá tette Eden Hazard teljesítménye?
Természetesen. Nem ugyanaz a játékos volt ebben a szezonban, mint akit korábban a Chelsea csapatában láthattunk. Hosszú ideig sérült volt, nem sikerült beilleszkednie. Mindig is nagyszerű játékosnak tartottam, de a Real Madrid meze nagyon nehéz, Hazard pedig nem bírta el ebben az idényben. Nyilvánvaló, hogy a következő szezonban jobban fog teljesíteni.

Ott vannak még a fiatalok, mint Vinícius, Valverde és a többiek…
Mindannyiukat kedvelem. Minőségi játékosok, de időre van szükségük. Hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor leigazoltam Marcelót, Higuaínt és Gagót. Az elnök azt mondta nekem, hogy játszaniuk kell, de én mindig elmondtam, hogy időre van szükségük. Vigyáznod kell rájuk, óvatosnak kell lenned, lépésről lépésre kell haladniuk.

Zidane egyszerűen nem tud leállni a trófeák gyűjtésével.
Nagyszerű! A legnagyobb gratulációt küldöm neki, hiszen nagyszerű munkát végez. Nagyon nehéz dolog bajnokságot nyerni, de ő megcsinálta. 11 mérkőzésen lenyűgöző 10 győzelmet és 1 döntetlent elérni.

Mi a helyzet a Barcelonával?
Nagyon furcsa a helyzetük. Nem értem, hogy miért omlottak össze. Ernesto Valverde távozása meglehetősen furcsa volt, Quique Setien pedig egy nagyon specifikus filozófiával érkezett, a csapat pedig szétesett. Jó játékosaik vannak, de közülük már többen is meglehetősen idősek. Nagyon nehéz rövid-, valamint középtávú jövő elé néznek.

Lionel Messi viszont még mindig Lionel Messi.
Ő egy géniusz. Minden idők legjobbja véleményem szerint. A Barcelona maga Messi. Meglátjuk, hogy mi történik, ha visszavonul egy napon. Ami azt illeti, szerettem volna őt megszerezni a Juventusnál, amikor még 17 éves volt.

És Cristiano Ronaldo teljesítménye a Juventusban?
Nagyon jól teljesít, közel áll a bajnoki címhez a csapattal. Boldognak tűnik, sok gólt szerez.

Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is meglehetősen sokszor kritizálják a VAR-t.
Én szeretem, de csakis a lesgólok, valamint a nagyon nehezen látható és eldönthető gólok esetében. A kezezésekhez való használata olyasmi, amit nehezen lehet megérteni, ezeket a kétes szituációkat meg kell oldani.

Melyik csapat lehet a Bajnokok Ligája esélyese?
Szeptemberben már megmondtam, hogy a Manchester City, de érdemes figyelni a Bayern Münchenre is.

Mi a helyzet a Real Madriddal?
Ez a Real Madrid sorozata. Nincs egyszerű feladatuk, két gólt szerzeni a City ellen úgy, hogy egyet sem kapsz, ráadásul Ramos nélkül… Nagyon nehéz, de ha van olyan csapat, amelyik képes lehet erre, az a Real Madrid. Bármi megtörténhet.

Mit mondana az Atlético Madridról?
Diego Simeone egyszerűen nagyszerű. A Liverpool kiejtése óriási tett volt. Sikerült előre lépniük.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK