„Zidane nem hasonlítható senkihez…”

Zinédine Zidane kétségkívül a labdarúgás egyik legelismertebb figurája. Nemcsak játékosként, hanem edzőként is páratlan sikereket hajszol és ér el. A MARCA most csokorba szedte néhány korábbi csapattárs dicsérő szavait.

Fernando Hierro

„Egy másik bajnokságból érkezett hozzánk, másképp értelmezte a futballt, de amint megérintette a labdát, mindenki láthatta, hogy mennyire jó játékos és mi mindenre képes. Zizou senkit sem ver át. Ő tényleg olyan, amilyennek az emberek is láthatják, nincs másik oldala.”

„Csendes, szégyenlős személyiségként érkezett, de az emberi tulajdonságai miatt folyamatosan feszegette a határait az edzéseken. Ő ilyen. Máig emlékszem az eleganciájára és az egyszerűségére.”

Paolo Montero

„Lehetetlen őt nem szeretni. Egy egyedülálló, de alázatos vezér volt, a legszerényebb, akit valaha is ismertem. Első osztályú csapattárs volt, egyszerűen a legjobb. A lehetetlen dolgok is könnyűnek tűntek, ha ő csinálta őket.”

Walter Samuel

„Egy nagyon nyugodt személyiség, aki elkötelezett a családja iránt. Nagyon szerény ember. Az olyan játékosoktól, amilyen ő volt, csak tanulni tudsz. Annak ellenére, hogy a posztunk különbözött, nagyon szerettem figyelni a mozgását, a cseleit, a helyezkedését, ami lehetővé tette, hogy olyan pozícióban kaphassa meg a labdát, ahonnan döntő jelentőségű passzt tud adni.”

Álvaro Mejía

„Volt szerencsém egy csapatban játszani vele. Akkoriban a világ legjobb játékosa volt, így nagyszerű érzés volt a tudat, hogy osztozhatunk az öltözőn. Minden egyes nap mutatott valami újat. Egy új cselt, rúgótechnikát, valamit, amivel meglepett. Lenyűgöző volt nézni a játékát, képzeljétek el, hogy mi ezt minden egyes nap láthattuk az edzéseken.”

„Érdekes személyiség volt. Nagyon zárkózott, de rajongott a versenyhelyzetért. Szeretett győzni, de nagyon szerény volt a pályán kívül. Ez az egyensúly számomra mindig is briliáns volt.”

„Egy fiatal srác számára, amilyen én voltam akkor, egy ilyen példaképet figyelni a pályán és azon kívül egy olyan élményt jelentett, ami az egész pályafutásom során végig kísért. Kiváltás és valóra vált álom volt.”

Santiago Solari

„A Real Madrid egyik legnagyszerűbb figurája. Nem lehet szavakba önteni, egyszerűen nem hasonlítható senkihez. Csak hagyjátok dolgozni, elmélyülni a nagyszerűségében.”

Alessandro del Piero

„Pályafutásom során nagyon sok jó játékossal találkoztam. Olyan védőkkel, mint Maldini, Cannavaro, Montero… olyan támadókkal, mint Inzaghi, Totti… de Zidane volt a leginkább lenyűgöző. Ő a színtiszta futball megtestesítője. Ezt megmutatta a Juventusszal, a Real Madriddal és a válogatottal is.”

David Beckham

„Az utolsó edzése egészen különleges volt. Ketten voltunk az öltözőben, odaült mellém és annyit mondott: ’Köszönök mindent, köszönöm, hogy csapattársam voltál ebben a csodálatos csapatban’.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK