Lucas Vázquez: Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megfordítsuk a City elleni párharcot

A Real Madrid idegenben 2-2-es döntetlent játszott a Leganés csapatával a spanyol bajnokság utolsó fordulójában. A találkozó után a végig pályán lévő Lucas Vázquez és a csereként beszálló Nacho válaszolt az újságírói kérdésekre.

Lucas Vázquez

„Tudtuk, hogy nehéz összecsapás áll előttünk. Az ellenfél az életéért küzdött, éppen ezért kemény mérkőzést játszottunk. Jó formában vagyunk, a szünet óta tíz győzelem és egy döntetlen áll a nevünk mellett. A célunk a bajnoki cím megnyerése volt, és ezt sikerült is elérnünk, nagyon boldogok vagyunk.”

„A naptár olyan, amilyen. Most egy hetünk van arra, hogy feltöltődjünk, aztán arra koncentrálunk, hogy megfordítsuk a City elleni párharcot. Egyelőre jól néz ki az idény vége, de azért várjuk meg a Bajnokok Ligáját is és csak utána értékeljünk.”

A Leganés kiesése: „Ez egy szörnyű érzés, hiszen senki sem szeretné azt látni, hogy egy hozzá hasonló profi így szenved. Szeretnék támogató üzenetet küldeni a Leganésnek, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt.”

Lucas Vázquez

Nacho

„Arról álmodtam, hogy egyszer szerepelek ebben a csapatban, és immáron 200. alkalommal léptem pályára. Az, hogy a Real Madridban játsszak, mindig is álom volt számomra, és minden meccset úgy fogok fel, mintha az első lenne. A csapatkapitányi karszalag viselése pedig egy különleges dolog. Úgy érzem, ide tartozom. A Castillában is voltam kapitány, és itt is viseltem már párszor a karszalagot, nagyon boldog vagyok emiatt.”

A bajnoki cím: „Nagyon örülünk, hogy megnyertük a bajnokságot. Nagyon hajtottunk ezért a karantén után és az egész csapat fantasztikus munkát végzett. Tudtuk, hogy ma kemény összecsapás vár ránk. Igaz, hogy keményen kellett dolgoznunk, de végül elértük a célunkat. A karantén után sérülést szenvedtem ,és örülök, hogy ismét játszhatok. Ez egy különleges nap számomra.”

Nacho

„Most pihennünk kell, ideje feltöltődnünk. A csapat elképesztő intenzitást mutatott, hiszen háromnaponta játszanunk kellett. Most vissza kell nyernünk az energiánkat és az erőnket, hogy megfordíthassuk a Manchester City elleni párharcot. Az egész csapat magabiztos, jól végezzük a munkánkat, és jó formában érkezünk majd a visszavágóra.”

A spanyol hátvéd négy sorozatban szerepelt, míg elérte a 200. mérkőzését: a bajnokságban 134, a Bajnokok Ligájában 33, a Király-kupában 30, míg a klubvilágbajnokságon 3 alkalommal lépett pályára. A legtöbbet a 2017-2018-as idényben játszotta, ekkor 42 mérkőzésen kapott szerepet. Legtöbbször a Sevilla ellen szerepelt (10 alkalommal), a legtöbb győzelmet pedig a Getafe ellen könyvelhette el (8 alkalom).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK