10 akadály, amit a Real Madrid leküzdött a szezon során

A Real Madrid csütörtök este 2-1 arányban múlta felül a Villarreal együttesét, így bebiztosítva a klub történetének 34. bajnoki címét. Igazán komoly eredmény ez annak tükrében, hogy a csapat rengeteg problémával küzdött a szezon során, de mindezeken sikerült átjutni és felülni Spanyolország trónjára.

„Ez a liga az akadályok elleni küzdelemről szól. Ez a valaha volt legnehezebb bajnokság” – nyilatkozta Florentino Pérez a bajnoki cím ünneplése során. Alighanem igaza is van, elég, ha megnézzük az alábbi listát, mely a blancók idényének legnehezebb pillanatait foglalja össze.

1. Katasztrofális előszezon

Tavaly nyáron sem a mutatott teljesítmény, sem az eredmények nem adtak okot optimizmusra, az abszolút mélypontot az Atlético Madrid elleni 7-3-as vereség jelentette New Jersey-ben. „Meggyőződésem, hogy jó idényünk lesz”értékelt Zidane akkor, és végül igaza is lett.

2. Asensio sérülése

Az amerikai túra során komoly veszteség érte a blancókat, hiszen Marco Asensio az Arsenal elleni felkészülési mérkőzésen komoly térdsérülést szenvedett. A spanyol játékosnak Zidane fontos szerepet szánt, azonban a szezon nagy részét a partvonalon kívül töltötte.

3. Bale meddősége

A harmadik játéknapon Gareth Bale kétszer is bevette a Villarreal kapuját, de ez volt minden, amit idén nyújtani tudott. Két találatával az öt európai topliga összesített góllövőlistáján valahol az 550. hely környékén található.

4. Hazard hiánya

Eden Hazard fontos eleme volt a Zidane-féle újjáépítésnek, azonban a sérülések miatt a belga klasszis nem tudta megmutatni, mire képes. Két bokasérülést is szenvedett, és annak ellenére sem tudott formába lendülni, hogy az idény elején és végén is rendszeresen lehetőséghez jutott.

Eden Hazard

5. A nagy októberi krízis

A Real Madrid úgy utazott Törökországba a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, hogy a Galatasaray elleni mérkőzés előtt egy döntetlen és egy vereség volt a királyi gárda mérlege. A hullámok kezdtek összecsapni Zidane feje felett, már José Mourinho visszatérésről is lehetett hallani, azonban a blancók győzelemmel tértek haza.

„Azt hiszem, Zidane sokkal több tiszteletet érdemelne azután, amit elért a Real Madriddal” – nyilatkozta Sergio Ramos akkoriban.

6. Trükkös február

Az utolsó téli hónapban a csapat teljesen leengedett. A Celta Vigo elleni döntetlen és a Levante elleni vereség eredményeként a királyi gárda a második helyre csúszott a bajnokságban, a BL-ben pedig a Manchester City ellenében kapitulált az együttes.

7. A szünet

A három hónapos kihagyás a Betis elleni vereség és az Eibar legyőzése között mindenkit megviselt, csapaton belül és kívül egyaránt.

8. Kétségek az átmeneti otthonnal kapcsolatban

A júniusi visszatérés alkalmával a Real Madrid úgy döntött, hogy hazai meccseit az Alfredo Di Stéfano Stadionban játssza, hiszen a Santiago Bernabéu felújítás alatt áll. Természetesen kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a játékosok hogyan tudnak alkalmazkodni az új hazai pályához, de ez végül nem jelentett problémát.

Alfredo Di Stéfano Stadium

9. Hiányzások a védelemben

A sérülések és eltiltások miatt az utolsó hetekben új arcok tűntek fel a csapat hátsó sorában. Néha a francia szakember improvizálni kényszerült, Ferland Mendy így tűnhetett fel a jobbhátvéd pozíciójában, míg a San Mamésben Éder Militão középhátvédként szerepelt, de Lucas Vázquez is játszott a védelem jobb oldalán. 
 
10. Támadások a VAR miatt

A játékvezetők ténykedését ésszerű döntések jellemezték, emiatt pedig a királyi gárda soha nem látott felháborodással nézett szembe az ellenfelek és riválisok részéről. Ahelyett azonban, hogy válaszoltak volna a vádakra, Zidane és játékosai csendben maradtak és másokra hagyták a panaszkodást.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK