Florentino Pérez tervei

A bajnoki elsőség megünneplése után Florentino Pérez is az újságírók rendelkezésére állt és elárult néhány részletet a nyári elképzelésekről, az átigazolásokról és a szerződéshosszabbításokról. Lássuk, milyen feladatokkal kell megbirkóznia a klubelnöknek az előttünk álló hónapokban.

Sergio Ramos szerződéshosszabbítása

A csapatkapitány jelenlegi kontraktusa 2021-ben jár le, így itt az ideje, hogy a vezetőségnél is átgondolják a veterán hátvéd jövőjét. "Addig maradok, ameddig az elnök úr akarja. Nem rajtam múlik. Örülök, hogy itt lehetek, ezt mindenki tudja. Szeretném itt befejezni a karrieremet" nyilatkozta Ramos.

Úgy tűnik, az érzés kölcsönös, legalábbis ezt támasztja alá Pérez válasza: „Élete végéig itt lesz, ő sokkal több számunkra, mint egy egyszerű kapitány, hiszen nagyszerű sikereket ért el a csapat az ő vezetésével. Nagyon boldog itt.”

Tekintve, hogy mindkét fél ugyanazt szeretné, az új szerződés aláírásának nem lehet akadálya a közeljövőben.

Sergio Ramos

Átigazolások elmaradása és Mbappé ügye

Az új szerzemények tekintetében a MARCA már korábban megírta, hogy a pandémia és a jelenlegi gazdasági helyzet miatt nem kell nagy költekezéssel számolnunk a nyáron. Ezt a blancók elnöke is igyekezett megerősíteni csütörtök este, különösen akkor, amikor Kylian Mbappé lehetséges megszerzéséről kérdezték.

„Nagyon rossz a helyzet és rosszul venné ki magát, ha azt kérnénk a játékosoktól, hogy mondjanak le a fizetésük egy részéről, miközben nagy neveket igazolunk” – válaszolta az újságírók kérdésére. „Az ilyesfajta üzleteknek várniuk kell, de amint lehet, a Real Madrid folytatni fogja ezt a politikát. Sajnos a kialakult helyzet miatt nem tudjuk előre megmondani, hogy mikor lesz ezekre ismét lehetőségünk. Ha csak a stadiont nézzük, a bevételeink 20 százalékától estünk el.”

Zidane jövője

A Real Madrid első számú emberét Zinédine Zidane vezetőedzőről is kérdezték. „Tegnapelőtt láttam egy Twitter-bejegyzést arról, hogy Zidane 19 meccsenként nyer egy trófeát” – mondta Pérez. „Ő egy mennyei áldás, és remélhetőleg nagyon sokáig velünk lesz még. Azok, akik kritizálni akarják, nyugodtan megtehetik, de továbbra is címeket fogunk nyerni vele.”

Zinédine Zidane and Sergio Ramos

A Bernabéu

Jelenleg a királyi gárda legnagyobb projektje a Santiago Bernabéu Stadion továbbfejlesztése. A munkálatok éjt nappallá téve zajlanak azóta, hogy kiderült, a szezont már csak zárt ajtók mögött lehet befejezni. „A stadionnál zajló munkálatoknak 2022 nyarára kell befejeződniük” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a klubelnök.

Ha minden a tervek szerint halad, a 2022-2023-as idényt már az új létesítményben kezdheti meg a csapat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…