Courtois: Bebizonyosodott, hogy jó munkát végeztünk

A meccs embere és Asensio is nyilatkozott a Villarreal elleni győzelem után.

Courtois:
„Annyira örülök. Az, hogy megnyertem a bajnokságot ezzel a klubbal, egy valóra vált álom. A kulcs a védelmünk volt. Ha öt gólt lősz egy meccsen, akkor megengedheted magadnak, hogy kapj kettőt, de az újraindulás után nagyon kevés gólt kaptunk, rendkívül fontos, hogy hátul egységesek voltunk. 11 emberrel támadunk, és 11 emberrel védekezünk.”

Sergio Ramos: Addig maradok, ameddig az elnök úr akarja

„Azért vagyok itt, hogy megakadályozzam a gólokat, hogy ezáltal pontokat szerezzünk, a csatároknak pedig gólokat kell lőniük. Ez csapatmunka. Úgy kezeltük ezt az időszakot, mint egy Eb-t vagy vb-t, egyszerre csak egy meccsel foglalkoztunk. Sorozatban 10 győzelmet szerezni elképesztő dolog, ez is azt mutatja, hogy milyen keményen dolgoztunk a karantén ideje alatt. Maximálisan hittem a csapatomban, most pedig bebizonyosodott, hogy jól végeztük a dolgunkat.”

„Zidane kitalálta a tervet a csapat számára, és eljuttatott minket ide. Az első pillanattól kezdve bízott a csapatban, mi pedig megcsináltuk.”

„A nyakam egy kicsit fáj, de azt hiszem, hogy kemény fejem van. Az orvos úgy látta, hogy rendben vagyok, és nem szédültem, úgy éreztem, tudom folytatni.”

Courtois

Asensio:
„Nagyon boldog vagyok, hogy újabb bajnoki címet ünnepelhetek ezzel a klubbal. Hihetetlenül sok munka zajlott a háttérben annak érdekében, hogy eljussunk ide, nagyon örülünk, hogy újabb címet nyertünk a Real Madriddal. Mindig a legjobbat képzeled magad elé, pozitívan gondolkodsz, ez visz előre. Bízol a jó eredményekben, és ez most be is jött. Fantasztikus véghajrá volt ez, 10 meccset nyertünk sorozatban. A magam részéről hihetetlenül boldog vagyok, hogy kivehettem a részem ebből a menetelésből, élvezhettem a csapattársaim társaságát, és hozzájárulhattam ahhoz, hogy egy újabb címet adtunk a madridizmusnak.”

Kroos: Megérdemelten nyertük meg ezt a címet

„Az elsődleges célom az volt, hogy itt legyek, és lendüljek jó formába. Csapatszinten pedig 11 meccs megnyerését tűztük ki magunk elé, amelyből még egy hátra van, de a bajnokság már a miénk. Ez volt a célunk, és nem volt könnyű. Ez az általunk befektetett kemény munka eredménye.”

„Erre az évre mindig emlékezni fogok, hiszen különleges volt. Voltak nagyon nehéz pillanatok, de örömteliek is, például amikor visszatértem a sérülésemből, vagy a mostani, amikor megnyertük a trófeát. Egy év eltelt a sérülésem óta, és az, hogy így fejeztük be az idényt, hihetetlen.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…