Zidane: Ha nagy dolgokat akarsz elérni, meg kell érte szenvedni

Zinédine Zidane értékelt, miután csapata sorozatban kilencedszer is győztesen hagyta el a pályát a bajnokságban.

„Nagyon jól futballoztunk az első félidőben. A labdabirtoklásunk meggyőző volt, és két igazán szép gólt szereztünk. A második félidei teljesítményünk már kevésbé volt jó, szenvedtünk egy kicsit, hiszen nagyszerű együttes volt az ellenfelünk. Ha nagy dolgokat akarsz elérni, azért meg kell szenvedni. A mai meccsből a játékosok elkötelezettségét viszem magammal, megmutatták, hogyan tudunk csapatként játszani.” 

„Büszkének kell lennünk az együttesre, hiszen kilenc mérkőzésen kilenc győzelmet aratni nem könnyű. Ennél többet nem kérhetünk. Megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk. Két mérkőzésünk van még hátra, de még semmit sem nyertünk meg. Ez az igazság. Három kiemelkedően fontos pontot szereztünk ma, de csütörtökön ismét pályára lépünk, addig pedig megfelelően fel kell készülnünk. Izgatottak vagyunk attól, ami előttünk áll, valamint, hogy a bajnoki címért játszhatunk. Közel vagyunk, de még nem értünk el a célunkhoz.” 

Kilenc győzelem zsinórban

„Amikor három hónapig az otthonodba vagy zárva, majd megkapod a lehetőséget, hogy újra pályára lépj, az ember megpróbál jól felkészülni. Mi is éppen ezt tettük. A játékosaink készek arra, hogy olyan odaadóan játsszanak, ahogyan ma este, de még mindig van két meccsünk, csütörtökön pedig meg akarjuk próbálni megnyerni a bajnokságot.” 

Öröm a meccs végén

„Boldog vagyok, mert a labdarúgás gyönyörű sport, de ezért alaposan meg is kell dolgozni. Ez vonatkozik az edzőre is. Amikor látom, hogy a játékosaim mindent kiadnak magukból, normális, hogy így örül az ember, hiszen három rendkívül fontos bajnoki pontot szereztünk, ami segíti a játékosoknak megmutatni, hogy milyen meggyőző teljesítményt nyújtanak. Említhetjük az első félidőt, de én a másodikkal is elégedett vagyok, hiszen folyamatosan nyomás alatt voltunk, ennek ellenére sikerült nyernünk.”

Hazard

„Ez a dolog a csapatról szól, egy játékosnak pedig nagyszerű állapotban kell lennie, hogy játszhasson. Két mérkőzésünk van, és remélem, százszázalékos állapotban lesz csütörtökön, hogy segítse a csapatot, hiszen ez az, amit ő is akar. Egyre erősebbé válik.” 

Bale

„Mindannyian itt vagyunk. Két találkozónk van hátra, mindannyian a közös célra gondolunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Nincs több mondanivalóm.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…